keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Suikalelihaa aasiatyyliin


Höh. : )
Loma-olo on vallannu mielen. Rentoutuminen ja huolettomuus ajaa ärsyttäviin onnistumisiin köökin puolella. Tarkoitus oli pyöräyttää suikalelihasta beduiini-tyylistä kastiketta punariisi-kasvis-höystölle, mutta tuossa tehdessäni, alko ajatus vaeltamaan ja noi värit sai mut jälleen Aasian suuntaan.
Puikoilla taas, näin tälläkertaa:

1) kasvispuolella oli pakastewokki-vihannesta, paprikaa+tomaattia+punasipulia "julienne", valkosipulinkynsi, tuoretta inkivääriä ja edellisistä erheistä opittuna vaan yksi (1) punanen jalopenoviipale.

2) nämä hautuivat pannulla pehmosiksi (paistorasvana seesamiöljy!), makuun vielä soijaa, fariinisokeria ja sakea.

3) haudutusta sen aikaa mitä punaselta riisiltä kestää kiehua

4) riisi-kasvisakseli sekasin ja kulhon pohjalle

5) suikalelihat (oli jo aiemmin joskus paistettu, mustapippuri-                valkosipuli,) äkkiä kuuman pannun kautta pinnalle

6) final touch, just for the show, seesaminsiemeniä.

7) salaatin virkaa toimittamaan lehtisalaatintsuibaloita.

Oikein keksimällä yritän keksiä kohennusaihetta juuri kyseiseen räättiin, mutta pöh ja pah, pakko myöntää että toimi tuollaisenaan varsin kovin moitteettomasti.
               

Ei kommentteja: