Oli mikä oli - kyseessä siis blogisfäärin hitti, eli cashewpähkinämössö. En ole aikaisemmin kokeillut tällaista.. en tiedä miksi. Nyt vihdoin - judgement day.
Kourallinen cashewpähkinöitä
Neljäsosa punaista paprikaa
Pieni valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
2 rkl oluthiivahiutaleita
1 tl cayennepippuria
1 rkl sitruunamehua
sopivasti vettä
Cashewpähkinät ensin yön yli vesilasissa likoamassa. Vesi pois. Huuhtelu. Kaikki ainekset blenderiin. Sekaisin. Vettä sekaan sen verran kun halutaan: enemmäön jos halutaan ohuempaa soosia, vähemmän jos paksumpi on toiveissa.
***namnamnam.
***siis hetkinen..! aivan käsittämättömän herkullista. Kieli meni. Onneksi voin kirjoittaa, ei tarvitse puhua.
***pehmeää, aavistuksen polttavaa, lämmin kermaisen täyteläinen maku, sopiva happo.
***mieleen tuli tuhat-ja-kolmesataa tilannetta jossa tämä soosi on omiaan...kelpaisi esim.:
- paksuna quesadillan täytteeksi
- pizzan pohjakastikkeeksi
- uuniperunan kyytiin
- ohuena salaatinkastikkeeksi
- miksei sosekeiton osaksi..?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti