sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

"The" Porkkanakakku

..jaahas. Edellisestä kirjoittelusta onkin vierähtänyt jo hyvä tovi.
Ihmeellistä huomata, ettei taaperon, työn ja urheilun lomasta löydy aikaa valmistella blogiin-sopivia annoksia. Höh. Pitänee ryhdistäytyä ja muuttaa strategiaa. Entäs jos tästä blogikirjoittelusta ja kuvien räpsimisestä saisimme yhteisen harrastuksen..? :) Pikkutyyppi tuskin vielä toviin ymmärtää. Ruoanvalmistuksesta hän vaikuttaa olevan kiinnostunut!

Asiaan.
Porkkanakakkua on aikaisemminkin esitelty tässä blogissa. Tuosta on jo hyvä tovi - ajat, ajatukset ja makuaisti on ilmeisesti muuttunut.

Tämänkertainen kakku on jo useampaan otteeseen todettu olevan järisyttävän hyvän makuista, suussasulavaa, herkullista, mausteista ja monelta osin yksinkertaisesti hämmentävän huikeaa.
Lisäkehun ansaitsee tekotapojen helppous.






5 dl     "kuivia aineita"
3 tl      kanelia
1 tl      jauhettua muskottipähkinää
1 tl      kardemummaa
1 tl      inkivääriä
1 tl     ruokasoodaa
1 tl     leivinjauhetta
1/2 tl  vanilijajauhetta

(0,5 - 1 dl sokeria)

3         kohtalaisen kokoista porkkanaa, ehkä yht. n. 200-250g

1 dl     omenasosetta
1 dl     kauramaitoa
1/2 dl  öljyä

kourallinen pähköinöitä

1) kuivat aineet sekaisin. Raastetut porkkanat kuivien aineiden sekaan.
2) Toiseen kulhoon kosteat aineet: omenasose ja kauramaito.
3) Öljy kuivien aineiden joukkoon. Sitten loput kosteista.
4) Pähkinät mukaan massaan. Sekoitus jotakuinkin tasaiseksi.
5) Vuokaan ja uuniin. 175°, n. 25min.

***Tässä oli 1dl kaurahiutaleita, 1dl kaurajauhoa, 1dl mantelijauhoa ja 2 dl vehnäjauhoa.
***sokeria ei mielestäni välttämättä tarvita, jos porkkanat ovat kunnolla tumman oransseja ja kypsiä. Etenkin jos tekee päällisen (tuorejuustoa, tilkka sitruunamehua ja tomusokeria), voi taikinan sokerin jättää pois.
***Taikinaan kuuluu sekoittaa myös kourallinen pähkinöitä. Itse tykkään hasseleista. Myös saksan- ta cashewpähkinät käy. Mantelitkin sopii.
***Ylikypsää tästä EI kannata tehdä! Ei haittaa vaikka jää rahtusen raa'aksi.

Ei kommentteja: