..jaahas. Edellisestä kirjoittelusta onkin vierähtänyt jo hyvä tovi.
Ihmeellistä huomata, ettei taaperon, työn ja urheilun lomasta löydy aikaa valmistella blogiin-sopivia annoksia. Höh. Pitänee ryhdistäytyä ja muuttaa strategiaa. Entäs jos tästä blogikirjoittelusta ja kuvien räpsimisestä saisimme yhteisen harrastuksen..? :) Pikkutyyppi tuskin vielä toviin ymmärtää. Ruoanvalmistuksesta hän vaikuttaa olevan kiinnostunut!
Asiaan.
Porkkanakakkua on aikaisemminkin esitelty tässä blogissa. Tuosta on jo hyvä tovi - ajat, ajatukset ja makuaisti on ilmeisesti muuttunut.
Tämänkertainen kakku on jo useampaan otteeseen todettu olevan järisyttävän hyvän makuista, suussasulavaa, herkullista, mausteista ja monelta osin yksinkertaisesti hämmentävän huikeaa.
Lisäkehun ansaitsee tekotapojen helppous.
5 dl "kuivia aineita"
3 tl kanelia
1 tl jauhettua muskottipähkinää
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl vanilijajauhetta
(0,5 - 1 dl sokeria)
3 kohtalaisen kokoista porkkanaa, ehkä yht. n. 200-250g
1 dl omenasosetta
1 dl kauramaitoa
1/2 dl öljyä
kourallinen pähköinöitä
1) kuivat aineet sekaisin. Raastetut porkkanat kuivien aineiden sekaan.
2) Toiseen kulhoon kosteat aineet: omenasose ja kauramaito.
3) Öljy kuivien aineiden joukkoon. Sitten loput kosteista.
4) Pähkinät mukaan massaan. Sekoitus jotakuinkin tasaiseksi.
5) Vuokaan ja uuniin. 175°, n. 25min.
***Tässä oli 1dl kaurahiutaleita, 1dl kaurajauhoa, 1dl mantelijauhoa ja 2 dl vehnäjauhoa.
***sokeria ei mielestäni välttämättä tarvita, jos porkkanat ovat kunnolla tumman oransseja ja kypsiä. Etenkin jos tekee päällisen (tuorejuustoa, tilkka sitruunamehua ja tomusokeria), voi taikinan sokerin jättää pois.
***Taikinaan kuuluu sekoittaa myös kourallinen pähkinöitä. Itse tykkään hasseleista. Myös saksan- ta cashewpähkinät käy. Mantelitkin sopii.
***Ylikypsää tästä EI kannata tehdä! Ei haittaa vaikka jää rahtusen raa'aksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti