tiistai 10. lokakuuta 2017

Kukkakaalitacot

..pääosassa siis kukkakaalista ja saksanpähkinöistä tehty, annoksen proteiiniosa. En tykkää ajatuksesta, että kaikki kasvisruokailun proteiinit olisivat "lihan korvikkeita" tai jollain lailla yrittäisivät simuloida lihaa. Kasvisruokien proteiinit ovat käsittämättömän herkullisia! Suutuntuma ynnä muut ominaisuudet päihittävät lihan mennen tullen. Eli tämä ei ole "liha", mutta ytimekäs otsikko voisi olla myös kukkakaali"liha".

Kukkakaali on noussut ilmeisen kovaan nosteeseen viimevuosina. Blogisfääri pursuaa toinen toistaan jännempiä luomuksia, joissa pääosaa esittää kukkakaali. Mielettömän moneen se pystyykin!
Lisukkeena olen aikaisemmin tehnyt kukkakaalimurua, eli kukkakaaliriisiä. Herkkua sekin - nyt lisää ravintoarvoa pussillisesta saksanpähkinöitä.

  • Kahden nyrkin kokoinen kukkakaali
  • 100g säkki saksanpähkinöitä
  • Jeeraa, savupaprikaa, chiliä, suolaa ja ripaus oreganoa
Kaikki blenderiin. Sekaisin. Pellille. 225°-uuniinm ylätasolle 10-15min. Tarjolle.

***helppoa kuin hengittäminen.
***..ja erittäin herkullista! Kukkakaalin oma maku ei tule lainkaan esille. Maku muistuttaa - miunmaunmukaan - hieman grillibroilerin nahkaa tai käristettyä chorizoa. Namnamnam...
***Muru kuivui ehkä hieman liikaakin: tipahteli helposti tacon sisältä. Kyytiin tarvittiin riittävästi soosia, jotta kokonaisuus pysyi kasassa.
***..toisaalta lyhyempi uuniaika saattaisi jättää kukkakaalin omaa makua enemmän esille...?

Ei kommentteja: