keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Vege Wellington

..eli kinkunkorvike. Tai paremminkin kinkulle maukkaampi vaihtoehto.
Miunmaunmukaan ehtaa herkkua! :)

Wellington lienee alunperin tutumpi lihaversiona: paistetun fileen ympärille kääritään lehtitaikinakuori. Nyytin sisään - fileen ja taikinan väliin - on usein reseptissä esim. sipuli-sienisekoitusta tms.
Kasvisversiona Wellington on ihan omiaan! Lehtitaikinakuoren sisään kaiken maailman herkkua! Interwebbin idea-aitta on täynnä kaiken maailman luomuksia! Allt Om Mat-lehden kasviskeittokirjassa on myös lumoavia tekeleitä!
1) Osaset valmiiksi ja uuni 200°.

A) lehtitaikinalevyt sulamaan.

***2 sulaneen lehtitaikinapalasen pitkät reunat ovat helppo nyppiä yhteen, jolloin saadaan yksi isompi neliö! Sitä kaulimella vielä hieman isommaksi ja ohkaisemmaksi!

B) etualalla on sipulisettiä, jossa kaksi kuutioitua porkkanaa mukana. Mausteina chiliä, paprikajauhetta, nestesavua, ripaus timjamia ja oreganoa, sekä loraus soijaa.
C) taaempana lautasella paksuiksi viipaleiksi pilkottuja herkkusieniä: pinta paistettu pikaisesti kuumalla pannulla.
D) ..ja kaksi viipaloitua keitettyä kananmunaa
E) Cheddar-viipaleita

Sitten kokoamaan!
2) Sipulisetti lehtitaikinalevyn päälle...
3) ..sitten juustoviipaleet..
4) ..sitten kananmunat..
5) Ja lopuksi sieniä!
6) Koko komeus - leivinpaperia hyödyntäen - rullalle! Sushimestarin taidoista on hyötyä.

***EI kannata laittaa rullaa liian täyteen, kuten tässä.
***..sen olisi voinut huomata jo etukäteen...
7) Taikinan reuna nypytettynä kiinni ja alaspäin. Pintaan voitelu. Nyytti vuokaan ja uuniin! 200°, 20-30min..
***massiivinen vuoto-ongelma!
***Tietty: sieniviipaleiden neste on vapautunut. Lisäksi käytetty cheddarjuusto on hyyyyyvin pehmeäksi sulavaa sorttia... Tulos nähdään tässä.
:) jötkäle saatiin kuitenkin suht siististi tarjolle.
Lautaselle myös porkkanalaatikkoa, rosollia ja yrttisoosia. Nam.

***maku oli miunmaunmukaan juuri oikea. Lempeän savuinen ja lämmin: oreganoa, timjamia ja chilisipuleita...nam.
***Juustoa ei olisi kannattanut ollenkaan laittaa.. Ei se tänne niin sopinut. Tai JOS - niin mielummin ehkä vaikka fetaa..?
***..sitten rullan sisällä kannattaisi olla jokin ylimääräistä-kosteutta-imevä tekijä, esim al dente-pasta tai riisi, yhtenä osana?
***mahdollisuuksien kirjo on avoinna. Kohti uutta koitosta!

Ei kommentteja: