keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Mustapapu-herkkusieni "liha"-pullat

..eli hämmästyttävän herkulliset kasvis-lihapullat.
Tarkoitus oli noudattaa pilkuntarkasti reseptiä, joka löytyi uusimmasta kirjahyllyn tulokkaasta (Lohturuokaa, Outi Rinne), mutta kauppareissun unohdus pakotti soveltamaan.
Lopputulos: aivan tajunnan räjäyttävän herkulliset pullat, joiden vaiheet on pakko kirjata muistiin.
Nam.

Tämä köökkkirupeama on myös ylistys keittiön uusimmalle tähtipelaajalle: monitoimikoneelle. Suosittelen toden teolla sellaisen hankkimista. Kasvisruoat saavat aivan uusia ulottuvuuksia!!
1) Myllyyn ensin muutama kourallinen pähkinöitä: tässä ehkä 1,5dl cashew- ja 0,5dl saksanpähkinää. Surautus karkeaksi muruksi.

***varmaankin mitä tahansa pähkinää voisi käyttää. Manteleilla ja hasselpähkinöillä on voimakas oma maku. Macadamiat ja parapähkinät toisivat ehkä kermaisempaa pehmeyttä..
2) Seuraavana mukaan purkillinen huuhdeltuja mustapapuja ja purkkiherkkusieniä...
3) ..ja mausteet: muutama kokonainen aurinkokuivattu tomaatti, muutama kuivattu taateli, timjamia, valkosipulijauhetta, mustaapippuria, paprikajauhetta, soijaa, nestesavua, loraus tomaattipureeta sekä ruokalusikallinen oluthiivahiutaleita.

***taateleissa oli tietty vielä kivet mukana.... seuraavaan kertaan mielummin kivettömiä taateleita. Taikka sitten vain kivet syrjään ennen taateleiden lisäämistä.

4) Muutaman surautuksen jälkeen selvisi että massaa tarvitaan lisää: laitoin mukaan yhden kananmunan, tilkan vettä ja puolisen desiä korppujauhoa.
5) Sitten pyöräytys tasaiseksi massaksi!
6) Pyöritys pulliksi pellille.. 200°-uuniin, 20min.
A tavola!

***jo "taikinan" tuoksu hurmasi. Valmiin "liha"pullan tuoksu vielä enemmän! Tuoksussa oli eniten havaittavissa aurinkokuivattu tomaatti, nestesavu ja oluthiivan juustoinen tuoksu.
***maku vei kielen mennessän. Nam... Näitä olisi pitänyt tehdä ppaaaaaaljon enemmän!!!

***...todella herkullinen, juuri sopivan pitkä ja monipuolinen maku. Tekstuurissa on purutuntumaa, pehmeyttä ja hienoinen pintarapeus.
***todella onnistunut "moga" :)

Ei kommentteja: