torstai 7. heinäkuuta 2016

Nyhtökauraa lautasella

Kesäkuu on ollut hiljaiseloa.
Bloggaaminen pääsee toivottavasti jälleen syssymmällä uuteen nousuun, kun kotiköökki vaihtuu. Tämänhetkiset puitteet eivät innosta ilmiömäiseen, luovaan keittiömagiaan. Laskutila puuttuu, valot ovat huonot ja kivaa taustaa ei pysty toteuttamaan. Muuttoa odotan tämän vuoksi erittäin paljon.
Asiaan.

Vihdoin.
En olisi aluksi uskonut että täällä takapajulassa saisi nyhtökauraa! Piti ainoastaan odottaa muutama kuukausi, kovistella kaikkia kaupungin kolmen ruokakaupan myymäläpääliköitä, laittaa nimi jonotuslistaan ja odottaa vielä n. 1kk lisää. Sitten vihdoin. Yksi paketti. :)

No. Suurempia tuotantoeriä odotellessa!
Sain käsiini naturellia nyhtökauraa. Toden totta - sellaisenaan tämä ei kerta kaikkiaan maistu miltään. Ei edes mauttomalta vaan ei-sitten-yhtään-miltään. Hyvä niin!
Muissa vegevaihtoehdoissa (quorn, tofu, seitan jne..) on usein häivähdys teollisen kemikaalicocktailin makua.. Ei niin että nämä häiritsisivät, ne antaa kullekkin omaa tunnelmaa.

Ensin pannulle, seesami- ja oliiviöljyn sekoitukseen meni yksi valkosipulinkynsi tirisemään. Tämän jälkeen palanen tuoretta inkivääriä silppuna. Sitten nyhtökaura. Pikainen paistopinta ja päälle vielä tuoretta inkivääriä.

Paistamisen aikana nyhtökaurasta tulvahti keittiöön tuttu ja turvallinen hernekeiton tuoksu :) Onkohan tämä vielä lopputuloksessakin?
Muut räätin osat eivät olleet ihmeellisiä. Nyhtökauralle jätettiin selvästi pääosa.

Inkiväärin ja seesamiöljyn maku kyllä tarttui nyhtökauraan, mutta lopputulos jäi jotenkin vaisuksi. Maustaminen oli varmasti liian kevyttä, enkä suolaa tainnut lisätä missään vaiheessa.

Uskon ja toivon että nyhtökaurasta saadaan uusi käyttökelpoinen vaihtoehto iänikuisille liharääteille. Vaikuttaisi ainakin yksinkertaisemmalta ja monikäyttöisemmältä vaihtoehdolta kuin tofut ja Quornit. Innolla odotan! Kumpa vain tänne maaseudulle eksyisi useammin nyhtökaurapaketteja..

Ei kommentteja: