keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Helppo inkiväärilohi

..eli itse yksinkertaisuus.
Valmis kalafile. Marinadi. Odotus. Siinä työvaiheet lyhykäisyydessään. Varsinaista aktiivista näpertämistä ei tässä ollut oikeastaan ollenkaan.

Idea lähti lisukkeesta - vihdoin kotimaista kukkakaalia kaupan hyllyllä! Nam! Siitä herkullinen kukkakaaliriisi, johon kuivattua korianteria mausteena..hmm. Tarvitsee kalan kumppanikseen. Maut jotain Aasiaan vivahtavaa?

Tämä järjettömän suoraviivainen ja simppeli marinadi osoittautui aivan hurjan herkulliseksi! Yksinkertaisuus on valttia! Helpot maut, jotka tukevat toisiaan - oikopolku onnistuneeseen elämykseen? :)

1) Marinadin ainekset sekaisin: soijaa, muscovadoa, raastimella valkosipulinkynsi ja tuoretta inkivääriä.

***miunmaunmukaan - mitä enemmän inkivääriä, sitä parempi.
2) Marinadi kalan päälle. Kala kylmään uunin lämpiämisen (200°) ajaksi..

***saa olla pidempäänkin.
3) Kala uuniin puoleksi tunniksi.

***marinadi saa ihan kunnolla kuivahtaa. Myös lohi on tällä marinadilla parasta vähän kuivahkona! :)
Valmista!
Seurana kukkakaaliriisi ja soosi, joka syntyi cremefraichesta, tuoreesta inkivääristä, tilkasta riisiviinietikkaa ja nokareesta Srirachaa.

***helppoa ja hyvää. Toteutuksesta saisi vielä houkuttelevamman, jos jaksaisi panostaa ulkonäköön ja lautasen asetteluun.
***itse marinadi on tämän kokeilun tähti: inkiväärin raikas, pirteä polte. Soijasta suolaa ja makua. Muscovadosta tasapainottavaa pähkinäistä, lakritsimaista makeutta. Todella sopiva köökkikombo.
***soosi: kermaviili/cremefraiche + Sriracha + tuore inkivääri (+ tilkka happoa) on aikaisemminkin todettu naurettavan hyväksi. Kokeilemisen arvoinen.

***mitä enemmän keksin jänniä ruokajuttuja, sitä enemmän haluan päästä uuteen köökkiin!! Täässä tukalan ahtaassa nurkassa, työ- ja laskutilan puutteessa on inhottava touhuta upeita ideoita. Muuttoon on vielä jokunen viikko. Toivottavasti nurmikko on vihreämpää aidan tuollapuolen. :)

Ei kommentteja: