torstai 7. tammikuuta 2016

Cash flow ja Tsunami-lohi

..eli coleslaw, mutta paremmin ja yksinkertaisemmin.
Kaikenlisäksi cashflow on yksinkertaisesti suunnattoman paljon houkuttelevamman kuuloinen otsikko!

Useimmiten coleslaw-resepteissä näkee majoneesia, cremefraichea ja muita ylimääräisiä turhakkeita. Cash flow on yksinkertainen, simppeleiden raaka-aineiden riemuvoitto.

***huom! Raaka-aineisiin kannattaa panostaa. Food is as good as its ingredients, eli ruoka on juuri niin hyvää kuin raaka-aineet, joista se on tehty.
1) Keräkaalia ohuiksi suikaleiksi. Puolikas punasipuli, ohuiksi suikaleiksi. Puolikas lime. Sellaisenaan.

***punasipulisuikaleet kannattaa siivuttaa niin ohuiksi että niistä näkee läpi! :)
***kaalin suikaloimisessa auttaa todella terävä veitsi. Hanki siis sellainen.
2) Maustesetti kulhoon: pohjalle loraus oliiviöljyä. Päälle hieman yli puolet puolikkaan-limen-mehuista. Mustaapippuria, ripaus suolaa ja 1/4 tl sinappijauhetta

***sinappijauhe on huippujännä lisä!
3) ..mausteaineet sekaisin..
4) ..ja suikaleet kyytiin! Päälle pieni kourallinen tuoretta korianteria ja loput limen mehusta
5) Jääkaappiin maustumaan, pehmenemään ja tekeytymään AINAKIN tunniksi. Sitten vielä huoneenlämpöön AINAKIN puoleksi tunniksi ennen tarjoilua

***maustumis/tekeytymisaika on se mikä tästä tekee herkullisen: rauhassa, hiljaa hyvä tulee. 1h on minimi. 2h on parempi.
***..näin kaali pehmenee, sipulista tulee hieman makeaa, mausteista pehmeyttä ja kokonaisuus muodostuu mielenkiintoiseksi

Tarjolle, tällä kertaa lautasella myös ns. Tsunami-lohi, eli uunilohi, joka ennen uunitusta marinoitui vuoassaan muutaman tunnin. Marinadissa seesamiöljyä, peukun kokoinen pala tuoretta inkivääriä raasteena, pala tuoretta chiliä hakkeluksena ja n.10cm pätkä Wasabitahnaa.

***Toivoin pirteää, nenän-tukkoisuuden-poistavaa makupläjäystä, mutta ilmeisesti uunitus laimensi Wasabin kokonan. Höh. :)

Ei kommentteja: