keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Papupullat

..eli lehtikaali-voipapu-pallerot!
Vege-esimerkki lihapullien tilalle, josta tekeytyi varsin mielenkiintoinen resepti! Lehtikaalia tekstuurin ja maun osatekijänä. Voipavut perusmassana, joten lopputuloksen maku voi olla joka kerta mitä vain!

Lehtikaali on tällä hetkellä laajalti köökkihifistelijöiden puheenaiheena. Jenkki- ja eurooppalaiset ruokablogit pursuavat käyttöehdotuksia, terveys-, kuntoilu- ja naistenlehdissä kirjoitellaan millon mitäkin. Miunmaunmukaan parasta lehtikaali on sellaisenaan, mutta en oikeastaan olekkaan aiemmin kokeillut käyttää sitä laajemmin ruuanlaitossa..
Nyt yhdenlainen yritys.
1) Pari-kolme lehtikaalilehteä ja papupurkit esille! Lehdet pesulle, hienonnus ja nopsa muutaman minuutin höyrytys, jotta vihreä väri vahvistuu ja tekstuuri hieman pehmenee
2) Pannulta siivilään valumaan, kuivumaan..

***Ei kannata höyryttää liian pitkään! Löllö lehtikaali menettää osan ihanuudestaan, kun tekstuuri katoaa..

3) Valkosipulia ja keltasipulia hakkeluksena oliiviöljyyn kuullottumaan. Valkopavut perään! Hienoinen ruskistus pintaan!
4) Sipulit/pavut pannulta kulhoon ja mausteet mukaan: mustaapippuria, paprikaa, jeeraa ja loraus Chipotletahnaa. Muutama punaviini-jääpala (eli pieni loraus punkkua!) ja kourallinen raastettua parmesaania!
5) Pavut sauvasekoittimella sileäksi! Lehtikaali kyytiin!

***ripotellen korppujauhoja mukaan, jos koostis tuntuu liian kostealta..
6) Kostutetuilla käsillä palleroita leivinpaperille! 225°-uuniin 10 min ylä-ala-lämmöllä ja 10 min 150° kiertoilmallla!

***t.s. uunitusta kunnes koostis näyttää sopivan kuivuneelta ja pinta hieman ruskistuu!
Tarjolle soosin ja salaatin kanssa! Nam!

***hyviä. Ei poikkeuksellisen, mutta ok :) Ja miten muokkailtava resepti! Ah. Monenmonta makumaailmaa mistä voi ammentaa tunnelmia makuun!
***esim. kookosmaitoa, curryä ja tuoretta chiliä? Aurinkokuivattua tomaattia ja basilikaa. Ehkä mozzarellaa? Nestesavua, Worchesteria, sinappia ja mustaapippuria?
***lehtikaali toi juuri sitä mitä toivoin: tiettyä purutuntumaa ja maanläheistä pehmeyttä.
***Jonkinlainen pohja piäisi annoksella olla. Muusi? Spagetti? Risotto? Quinoa?

Ei kommentteja: