lauantai 7. kesäkuuta 2014

Uutta perunaa "come risotto"

Muistiinpanoja vaikeuttaa Interwebbi-yhteyden puutteellisuus. Muuan s:llä alkavasta suomalais-ruotsalaisesta teleoperaattorista johtuen, koen menettäneeni ärsytyksen ja pettymysten johdosta vuosia elämästäni ja olen saanut lukuisat kolhut hyväuskoisuuteen, toiveikkuuteen ja optimistisuuteen. Ikävää todeta, mutta pakon sanelemana lähitulevaisuudessa on palveluntarjoajan vaihto edessä.
----------------------------------------------------------------------------

:) takaisin ihaniin asioihin: ..eli uusia perunoita risoton-tyyliin.
Ai että miten fantastisen herkullinen ja tuore idea jokavuotisten alkukesän kultamukuloiden popsimiseen!
Lähiaikoina on muutenkin tullut kokkailtua muutamia ideoita valitettavan suoraan köökki-ideoinnin ihanasta runsauden lähteestä, Glorian Ruoka&Viini-lehdestä. Mukaan ei ole mahtunut paljoakaan omaa ajatusta, sillä alkuperäiset visiot ovat jo olleet tuiki täydellisiä! Näistä kirjoitukset heti kun pystyn!
1) Juuriharja esille ja mulla pois mukuloista!
2) Terävällä veitsellä noin pikkurillinpään-kokoisiksi kuutioiksi..
3) ..kylmään veteen sitä mukaan odottelemaan.

4) Pannu päälle ja loppumatka perinteisemmän risotto biancon tavoin

***..eli: oliiviöljy, valkosipulin ja keltasipulin kuullotus, perunakuutioiden kuullotus, tilkka valkkaria ja vähitellen lisäillen kasvislientä, loppumetreillä kerma ja parmesaani. Viimeisenä kasaan-keitto haluttuun tekstuuriin saakka.
***valkkari puuttui ja kerman tilalla oli nokare cremefraichea. Kasvislientä simuloi simppeli kraanavesi.
***näillä twisteillä varmasti enemmän makua lopputulokseen. Ensikerta..?

..nestesavua, chiliketsuppia, mustapippuria, ripaus valkosipulia ja oreganoa maustamaan oliiviöljyä, jolla marinoitiin herkkusienisuikaleet. Pikainen paisto puolin ja toisin. Tarjolle risoton lisäkkeenä!
Che spettacolo..

***todella hyvää, vaikka risoton-tyylistä puuttuikin muutama merkittävä osa-alue.

***tällaisen kylkeen muutama ruisjauhoissa pyöritetty, grillattu ahvenfile tms. valkoinen grillikala, niin annos saattaisi olla hitusen vielä ihmeellisempi?

Ei kommentteja: