maanantai 23. kesäkuuta 2014

BBQ kastike

..eli kesän herkkua kulhossa.
Tällainen yhdenlainen versio tuli touhuttua juhannuksen jälkimainingeissa.. Ai että, makuelämykseltään melkoinen napakymppi!
Grillikastikkeita voi touhuta niin tuhannella-tsiljoonalla erilaisella tavalla. Miunmaunmukaan "se juttu" mitä barbeque-kastikkeissa haetaan on tulisen nyanssin, makeuden, happamuuden ja lihaisan suolaisuuden täydellinen tasapaino. Se yksi ja oikea on valitettavan tietysti makujenmukaan.. Kukin tyylillään.
Tässä yksi :)

1) Loraus rypsiöljyä kattilan pohjalle. Murskattu valkosipulinkynsi saman tien kyytiin. Pannu kuumenemaan..
2) Puolikas keltasipuli silpuksi ja mukaan kuullottumaan.
3) Mausteet: kiekollinen tomaattimurskaa,
- mustapippuria
- (meri)suolaa
- ruokalusikallinen Muscovadosokeria
- ripaus paprikajauhetta
- chilijauhetta
- Worchesteria
- teelusikallinen tujua sinappia.
4) Nesteiksi kunnon loraus punaviiniä ja toinen ruokakermaa. Vettä perään kunnes volyymi riittävä..
..tovin kasaan-keittämisen jälkeen, tehosekoittimella surautus tasaiseksi ja tarjolle!

***punaviinin täyteläisyys ja myös napakka hapokkuus. Perfetto..
***tuore chili olisi ollut hedelmäisempi ja tulisuus pirteämpää.. Jauheella tuli mukaan tiettyä laimeutta..
***tilkkanen vielä lihalientä grillatuista lihoista olisi tuonut viimeisen osan loistavaan palapeliin
***kaikenkaikkiaan kyllä ehdottoman loisto grilliherkkujen kyytipoika.

Ei kommentteja: