keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Täytetty munakoiso

..ei pyörtynyt imaami, vaan osuvammin ehkä "vegesäkki". Lisäystä "täytetty-rehu"-kategoriaan :) (ks. aiempi ja vielä aiempi)
Todella ehtaa herkkua. Ei ehkä mitään pikaruokaa, mutta hauskan tunnelmoitu kasvispääruoka!
Ja vaihtoehtojen kirjo on tämän osalta myös vasta avattu.. lisää tulemanpitää!!! :)
1) Ensialkuun munakoisot pesulle, leivinipaperille ja uuniritilälle, uuniin 200°:n. Pari-kolmisenkymmentä minuuttia, välillä käännellen.

***t.s. kunnes pinta rypistyy ja kipale tuntuu sormelle hieman löllön-pehmeältä
***Mielummin liikaa kuin liian vähän.
2) Tällävälin täyte: oliiviöljyä ja valkosipulinkynsi pannuun. Kelta- ja punasipulia mukaan. Kuullotus. Puolisen desiä risottoriisiä sekaan kirkastumaan. Yksi kuutioitu porkkana ja purkillinen ruskeita papuja. Mausteina reilu koura vastaraastettua parmesaania, mustapippuria, tilkka soijaa, chiliä ja oreganoa..

***..tarkoituksena oli saada sisukseta ajatukseltaan "papuista, tulisen lämmintä risottoa" :)
***maku oli mieto, mausteita lisää. Papuja oli liikaa, riisiä liian vähän, risottoelementti jäi uupumaan. Kerma unohtui, risotto oli pliisua ja kuivaa.
***parantamisen varaa :)
***ensikerralla kunnon karkea paistettu-peruna-ja-kesäkurpitsa hake. Kunnon paistopinnat, sipulia mukaan!
3) Munakoisot jäähtymään..
4) Kädellä kevyesti painaen, pyörittelyä niin että sisus painuu kasaan. "Kaulintaa"
5) Kanta auki, eli veitsellä ympäri - EI HALKI-asti! Tasaisesti viilto ympäriinsä, noin puolen sentin syvyyteen.. Kunhan ydin jää kunnolla yhtenäiseksi!!!
6) Näin se irtoaa nostamalla kokonaan, vetäen ison osan sisusta mukanaan..
7) ..loppu lähtee haarukalla varovasti raaputtaen.

***Sisäpintaan voi ripotella vähän suolaa ja jättää pussukat nurinkurin valumaan.. Tiettävästi munakoisoista saadaan vielä lähes litratolkulla nestettä ulos, jos vaan jaksaa odottaa :) Välttämätöntä tämä ei ole :)
8) Täytteeseen pääsi muutama keitetty kananmuna vielä hakkeluksena mukaan..
9) Lusikalla "säkkiin.."
10) Nyytit uunivuoalle ja vielä ≈10-15min uuniin kuivumaan..
***...kannattaa olla varovainen, jottei pohja repeä/halkea.. Muuten täyte valuu muualle :)

Tarjolle sellaisenaan!
Y.o. annos on tylsähkö. Sooseja ja salaattia olisi ehdottomasti pitänyt tunnelmoida pidemmälle :) Nyytin näprääminen vei voimat!
Ensikerralla monimuotoisemmin!

Ei kommentteja: