tiistai 19. toukokuuta 2015

Farsumagru

..eli sisilian murteella italiaa, Falso magro = väärä lihava tai teko-lihava tms.
Heh. Ehdoton kasvisruokailijan päiväuni. Tosimiehen rullakebab.
Liharulla, jonka sisällä lisää lihaa.

Uudenvuodenpirskeisiin jokin-kymmenkunta vuotta sitten tuli tehtyä tällainen, mutta ei se ihan näin autenticolta näyttänyt. :) Nytte saatiin sitä mitä pitikin! Rehellistä äijäruokaa.
1) Osaset esille: Yksi valtava kimpale ulkofilettä, muutama sipuli silputtuna, paistijauhelihakombo (= jauhelihaa, mausteina kaksi pakettia rapeaksi paistettua pekonia murskana, kuullotettu puna, kelta ja valkosipuli, tilkka vaaleaa laageria, timjamia ja mustaapippuria) ja yhdeksän kovaksi keitettyä kananmunaa.



2) Piffi mahdollisimman suureksi levksi. Virsikirja-tyyliin veitsellä "auki", sitten lihanuijalla mahdollisimman ohkaiseksi ja tasaiseksi!

***..tässä taataan lopputuloksen yhtenäisyys ja se, että kaikki täytteet mahtuvat taatusti sisälle :)
***kannattaa nuijia mielummin liikaa kuin liian vähän
***mutta RIKKI liha EI SAA MENNÄ. Eli koloja ei piffiin saisi tulla!

3) Täytteet tasaisesti kyytiin..
4) ..koko komeus rullalle. Narulla kiinni!
5) Grillissä pinta rapeaksi!
6) Foliokääröön ja 150-200°-uuniin, kunnes sisälämpö jotain yli 75°!
7) Valmis jötkäle viipaleiksi..
..ja tarjolle soosin kanssa!
Liharuokailijaa-miellyttävän lopputuloksen varmisti pavuilla höystetty Marinara-soosi ja paahdetut kirsikkatomaatit ja salamisuikaleet.
Nam.

***wwwuhuu! Nam.
***Teemu: vielä kerran onnea ja menestystä tulevalla, valitsemallasi tiellä :)

***Tällä illallisella kyllä pahimmat lihahimot tuli taltutettua. Toivottavasti ainakin joksikin aikaa.
***Maku ehdottomasti kohdallaan! Jauhelihan mausteena olisi toivonut enemmän maanläheistä lämpöä: tuoretta rosmariinia, lisää pekonia, tilkka Worchesteria..
***Todellinen kroisos olisi käyttänyt jauhettua vasikkaa..
***"Kevyempi"..tainno ainakin hieman kasviksia sisältävään versioon voisi rullan sisälle lykätä vielä tuoretta pinaattia tai herkkusieniä?
***nyt kun grillikausi kuumenee, tiedä vaikka tämä pääsisi tarjolle vielä uudemman kerran..?

1 kommentti:

Sointu Syväoja kirjoitti...

Hyvä herkkuhan tuo on, tein sitä ekan kerran pari vuotta sitten. Magro tarkoittaa kuitenkin laihaa ja kevyttä/vähärasvaista eikä lihavaa. grasso on rasvainen ja lihava.