torstai 19. maaliskuuta 2015

Avokadoa, Srirachaa ja kananmunaa

Todellinen match made in heaven.

Otsikon keksiminen tälle tekeleelle tuottaa todellista päänvaivaa. "Avokadomunasalaatti" kun vaan ei kuulosta kivalta.. Enkä tiiä miksi kutsutaan avokadon ja kananmunan sekoitusta :)
Yhtä kaikki - tästä tuli todellista herkkua!!

***..ja muuten voisi olla melko monikäyttöinen jöiderö! :)
1) Ensimmäisen kulhon pohjalle puolikkaan limen mehu, tilkka oliiviöljyä, ripaus mustapippuria ja suolaa.
2) Sekaan kuutioitua punaista paprikaa, pieni pätkä chiliä, punasipulia ja tuoretta korianteria.
3) Toisessa kulhossa avokado ja nokare soijajugurttia sekaisin
4) Kolmannessa kulhossa kaksi kovaksikeitettyä kananmunaa hakkelukseksi.
5) Kaikki kulhot yhteen ja samaan!
6) Oman maun mukaan töräys Srirachaa tuomaan viimeisen potkun makuelämykseen!

***Srirachan määrää voi säätää omantunnon mukaan: jos pitää poltteesta niin sitten enemmän!
***Soijajugurtin tilalla Partaäijää (= turkkilaista jugurttia), kermaviiliä, cremefraichea.. Vaihtoehtoja on runsaasti!
Sörsseli pääsi pääosaan Muffulettan makutekijänä!
Ai että miten nam. :)

***raikas uusi makukombinaatio. Jännä.
***avokadosta ja jugurtista kermaisuutta, Srirachan makea polte, limen happo ja kananmunan neutraali maku. Ah, jokaista tarvittavaa osasta sopivasti!
***lisätwistiä: joukkoon ehkä hienonnettua ananasta (vähän tekstuuria ja makeutta!)?

Ei kommentteja: