maanantai 7. heinäkuuta 2014

Avokadorisotto

..Avokadopasta oli pari vuotta sitten köökki-ideoinnin huiskeessa jopa melkoinen ilmiö. Valtavasti kiinnostusta ja kokeiluja nostattanut idea!
Menneiden talvien lumia - toisinsanoen :)
Avokadorisotto puolestaan on nyt kuumempi juttu. Päivitetty versio :)

Pohjalle perus risotto bianca, päälle "yksinkertaistettu" guacamole. Mahtavaa, miten äärettömän yksinkertaista voi herkkuruoan luominen ollakkaan!

1) Risoton valmistamisesta kannattaa aloittaa: oliiviöljy - valkosipuli - keltasipuli - kuullotus - riisi mukaan - kasvislientä vähitellen - valkkari - parmesaania - valmis!
2) Sivuun jäähtymään..
3) ..sillä välin avokado halki-poikki ja kulhoon! Mukaan ronskisti limeä, suolaa, oliiviöljyä ja rohkea kourallinen korianteria!
4) Sauvasekoittimella sileäksi..
5) ..risoton kyytiin. Sekaisin.

***kuvassa valokuvausteknillinen amatööri-urpoilu, eli ylivalottunut lusikka.
..ja vielä jotenkuten kuumana (t.s. toivottavasti-edes-kädenlämpöisenä) tarjolle!
Tässä savupaprika-maustettujen grillattujen herkkusienten seurassa!

***risotosta uupuu olennainen. Kermatilkka lopussa. Älä edes yritä tätä ilman sitä!
***herkullista tästä tuli kokonaisuudessaan kuitenkin! Nam! Ehkä kerman pois-jättäminen toisaalta jätti avokadomössölle tilaa pehmentää kokonaisuutta..
***..jos molemmat olisi olleet mukana, ois lopputulos saattanut olla liiankin vetinen..?
***limeä ja korianteria ei voi laittaa liikaa.

Ei kommentteja: