torstai 3. huhtikuuta 2014

Uunikuha

..kokonaisena. Ai että, herkkua!
Kilohinnaltaan myös miellyttävämpää. Ehtaa kokonaista kalaa! ...namnamnamnamn...

Hovihankkijan kalatiskiltä osui silmään tuorean näköisiä kokonaisia kuha-vonkaleita. Aiemmin kokonaiset kalat on nähty vain savustuspöntössä - nyt kerrostalon kotikeittössä! Wuhuu!
Tekotavat myös häkellyttävät helppoudellaan ja mullistavinta kaikessa: maku..
1) Vonkaleelta ensin vatsa tyhjäksi ja pesulle! Kylmällä vedellä, riittävän huolellisesti..
2) Täytteet valmiiksi viipaleiksi: muutama sitruunapalanen, pätkä lehtiselleriä, pieni palanen tuoretta chiliä ja kipale sipulia..
3) Kalalle ympäriinsä oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Joka puolelle!
4) Täytteet kyytiin..

***leikkasin pään kalalta irti. :) ajattelin että ilman sitä se näyttäisi kivemmalta tarjottavana..
***JOS sen olisi jättänyt, olisi kyytiin mahtunut enemmän täytteitä ja näin mahdollisesti lopputuloksessa enemmän makua..? Empä tiiä. Ensikerralla kokeilen!
5) ..nyörillä solmuun. Pellille ja 175°-uuniin, ≈ 30min josta viimoiset 10 min folion alla..

***"petinä" kalan alla oli yksi silputtu sellerinvarsi, loput sipulista ja sitruunamehua.. En tiiä oliko niillä vaikutusta, mutta tulipahan laitettua. :)
***allahan oisi ehkä voinut olla kylkiäsi-kasviksia?
Kyytipojan rooliin pääsi paistettua punasipulia ja broccolia.. Ja valtava sitruunanlohko. :)
Kala uunista, nahka rullalle ja tarjolle!
Nam.

***wau.
***äärettömän pehmeää ja mehukasta. Haudutettunakin tuoreen kalan makuista, samettista ja herkullista.
***Ruodot tosin olivat toki tallella.. Niitä sai hetken nyppiä lautaselta.
***sisuksen aikaansaamaa nyanssia en osaa arvioida: ehkä vaikutti, mutta JOS niin melko laimeasti..
***Ehkä täytteellä saisi enemmän efektiä jos koko uuniajan pitäisi foliota ympärillä? ...tai jos sisuksessa olisi jotain makuisampaa (esim. pelkästään yrttejä ja sitruunaa? ..pelkästään chiliä?)
***jotain höyrystyvää sisään kuitenkin kannattaa laittaa. Kuivista aineista tuskin makua "liukenee"..

Ei kommentteja: