maanantai 9. joulukuuta 2013

Linssilasagne

..syksyn viimoisille luku- ja pänttäyspäiville simppeliä vuokaruokaa. Lapiolla lautaselle, lämmitys ja "lärviin". Sen jälkeen takaisin lukemaan. :)

Tällainen pyöräytettiin jo hyvä tovi sitten.. Jännimmät ja monimutkaisimmat kehitysehdotukset ovat jo ehtineet unohtua. Kuvia kun katselen, niin eipä tämä montaa modailua olisikaan tarvinnut. Melko suoraviivainen ja yllätyksetön makumatka, mutta herkullinen ja onnistunut sellainen!
1) Jääkaapista rehut esille! Porkkana, kesäkurpitsa, puolikas paprika.. Keltaista, punaista ja valkoista sipulia. Lisänä vihreitä linssejä, kidneypapuja ja tomaattimurskapurkki.
Raaka-aineille esivalmistelua..
2) Kesäkurpitsa juustohöylällä lastuiksi! Linssit merisuolatussa vedessä keittymään, ihan kunnolla saa jäädä al dente..
3) Keltasipuli hienontaen oliiviöljyyn kuullottumaan. Suolaa ja pippuria mausteeksi. Porkkana ja paprika kuutioiksi ja sekaan paistumaan. Ripaus chiliä..
4) Toiselle pannulle oliiviöljyyn valkosipulinkynsi ja hienonnettu punasipuli. Pehmennys-kuullotuksen jälkeen kidneypapupurkki valutettuna perään. Oreganoa ja ihanihan ripaus jeeraa. Chilitomaattimurska tekemään tästä pannullisesta lasagnen "tomaattisoosi"..
 5) Vuoan pohjalle tilkkanen oliiviöljyä ja eikun kokoamaan: tomaattikastiketta, linssejä, ripotellen paahdettua sipulia, porkkana/paprika-kuutioita ja kerros kesäkurpitsaviipaleita. Sama uudestaan, kunnes raaka-aineet loppuneet.
6) Pinnalle juustoa ja 175° uuniin, ≈ 30 min..

Kasassa tällainen vegelasagne ei ehkä pysy yhtä hyvin kuin normilevyistä-koottu, mutta tekstuuria on senkin edestä!

***väleissä olisi voinut vielä olla jotain todella makuista juustoa: fontinaa, taleggiota, kypsää goudaa, parmesaania...
***Linssit imivät osan ylimääränesteestä -> kypsyivät loppuunsa ja pehmenivät juuri sopivasti..
***jotain kokonaisuutta-kuivaavaa ainesosaa olisi vielä voinut olla.. esim. soijarouhetta, leivänmurua, riisiä...

Ei kommentteja: