tiistai 17. joulukuuta 2013

Huuruisia huomautuksia

..eli ensimmäinen syksy kotibruuweri-toimintaa takana. Kolme erilaista, eri tyylistä ja varsin eri tavoin onnistunutta mallasjuomaa on syntynyt.
 ***vasemmalla se ensimmäinen, medium mallasuutteesta tiristetty amber-lager. Simppeli, yksinertainen yhden-humalan humalointi. Pelkkää panimosokeria makeutusaineena.
***kaikenkaikkiaan onnistunut aloituskoitos. Ei valitettavasti niinkään onnistunut olut itsessään: hieman liikaa simaisuutta, mieto humalointi..hintelä kokonaisuus all-in-all
***vielä yksi plo kylmiössä.. Sillä ehkä testaan, kauanko nämä luomukset oikein säilyvät. Hihi..jaksankohan vartoa vaikka kesään saakka?

***oikealla uute-Weizen
***mielenkiintoisempi, mutta - miunmaunmukaan - pienoinen pettymys. Jälkikäteen tarkasteltuna on itsestään selvää mikä meni pieleen :)
***..ajatusketju tällä hetkellä: Nam, olutta -> nam, Weizen!! -> Weizen on kesäolut. -> nyt on talvi, sataa räntää. -> kesään on aikaa -> ehdin hyvin hioa kasaan upean vehnäolutreseptin!
***kuka muutenkaan kokeilee tehdä "lager"-weizenia? Kaikki kukkaiset aromit, hedelmäiset maut, pirteä raikkaus ja pehmeys häviää sen sileän tien..
***uusimpana tämän joulun jouluolut. Tummaa ja vaaleaa uutetta, puolisen kiloa suklaamallasta osittaismäskäyksenä. Yksinkertainen humalointi ja fariinisokeria. Juu, ja kanelia ja tuoretta inkivääriä. Neilikkaa piti, mutta unohtui.
***wanha kansa sanoo, että "kolmas kerta toden sanoo".
***tämä on aivan tautisen herkullista. Todella makuista, tumman laagerin makeahko hapokkuus, monimuotoinen kokonaisuus. Maussa ei niinkään joulua, mutta talven tunnelmaa kyllä!
***onneksi on uuuuseampi plo vielä työstettävänä... :)

Ei kommentteja: