sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Kikherne blondies

..eli brownien vaalea versio.
Hih. Kokeilussa jälleen resepti sarjassa vähemmällä enemmän. Kikherneistä pyöritettyjä leivoinnaisia sattui blogisfääristä osumaan silmään useampiakin. Muutkin ovat kokeilleet ja ainakin hymynaamalla väittävät onnistuneen. Hyvin erilaisia kokonaisuuksia on näköjään testattu: osassa enemmän osasia, osassa vähemmän. Yhtä kaikki, halusin kokeilla kikherneestä leivonnaista.
Aikaisemmin on ollut saman suuntaisia yrityksiä (jauhoton marjakakku ja jauhoton brownie), mutta kikherne ei ole päässyt raaka-ainelistalle..

Yltiöpäiseen "less-is-more"-ajatteluun  sopivaa ideaa oli pakko kokeilla käytännössä. Voiko tällainen toimita? :)
JauhoTON, gluteeniTON, munaTON, (lähes) sokeriTON... Yleensä tällaisiin liittyy myös mauton, kehno tekstuuri ja muutenkin laimeahko elämys... Hmm.
1) Raaka-aineet esiin: 2 prk kikherneitä, maapähkinävoita ehkä noin 4 rkl., kaurahiutaleita 1dl. Vaahterasiirappia loraus, kanelia reilusti ja ripaus vanilijajauhetta. Sokeria meni tähän tasan 1 rkl. Saksanpähkinöitä kourallinen. Lisäksi oli vielä kookosrasvaa 1/2 dl.
2) Kikherneet: valutus, huuhtelu ja blenderillä muruksi..

***..voi kumpa olisi isompi ja jerkumpi blenderi (tai mikä nyt ikinä onkaan, eng: food processor). Tässä pienessä piti herneet pyörittää kolmessa osassa..
3) Kikhernemurun sekaan kaikki muu paitsi saksanpähkinät. Desi kaurahiutaleita, muutama ruokalusikallinen maapähkinävoita, 1 rkl sokeria. Reilusti kanelia, ripaus vanilijajauhetta ja kookosrasva.

***sekaan olisi hyvin jo tässä vaiheessa voinut murustaa saksanpähkinät :)
4) Sekaisin, rauhassa pyöritellen.
5) Lopuksi vielä saksanpähkinät, leikkuulaudalla ronskisti pilkottuna.
6) 200°-uuniin vuoka jo valmiiksi lämpiämään!!
7) "Taikina" leivinpaperille..
8) ..kostutetulla lastalla muotoilu..
9) ..vuokaan ja uuniin. 200°, 25-30 min.
Lämpimänä heti palasiksi ja tarjoilua odottamaan! Pinnalle vielä ripotellen lisää kanelia!!

***ok.
***nämä saivat raadilta niukasti palautetta, mutta väittivät tykkäävän.
***kikherne ei lopputuloksessa maistu lainkaan, kiitos riittävän kaneli-satsin, kookosöljyn ja maapähkinävoin. Kutienkin kikherneen ruokaisa täyteläisyys tuntuu! Miunmaunmukaan juuri yhden-kahden puraisun kokoiset annospalat olivat loistavia. Enempää ei olisi jaksanut.
***..haittana oli myös tekstuurin kuivuus, ks. alla:
Leikkaus-vaiheessa jo tuotoksesta mureni noin 25%..

***uunitus oli liian pitkä. Mitään kuitenkaan ei tarvinnut kypsentää. 20 min olisi riittänyt.
***sama runko, mutta tilkka lisää kosteutta: esim. kauramaitoa 1dl? ja kaakaojauhetta 1dl niin simsalabim! lopputulos olisikin jauhottomia vege-brownieita. Kaakao lisäksi olisi miunmaunmukaan sopinut lopputuloksen makuun loistavasti! Ensikertaan..

Ei kommentteja: