Jenkki-klassikko näin Halloweenin korvilla. Miunmaunmukaan - kurpitsapiirakka kuulostaa jo ajatuksena hyvältä. Lopputulos toki saattaa yllättää :) Empä tiedä. Täytyy kokeilla.
***HUOM!!
***edellisessä tekstissä ihmettelin spagettikurpitsasta helposti saatavilla olevia siemeniä. Kyseinen viittaus perustui yllä olevaan löydökseen...
***tässä käytössä oli muutaman nyrkin kokoinen Hoikkaido-kurpitsa. Siemenet syvällä kurpitsasoirojen seassa :)
Itse piirakan valmistukseen..
1) Kurpitsan kypsennys samalla tavalla kuin edellisessä: Puoliksi. Pintaan öljyä. Leikkauspuoil alaspäin uunipelille. Noin 175°-asteeseen, 30-45min.
2) Jäähdytys. Malto lusikalla blenderiin. Surautus tasaiseksi..
***kondensoitu maito on kyllä ehta oikotie huippuherkkuihin. Sitä olisi kenties biologisesti rikki jos ei tykkäisi tästä tavarasta...Ihmiseläin ihan luonnostaan tykkää makeasta :)
***..on siinä ja siinä meneekö tämä jo hieman "miellyttävän" yli?
4) Taikina: 100g margariinia, 1dl sokeria, ripaus vanilijasokeria ja suolaa. Keskenään kuohkeaksi sekaisin. Joukkoon yksi kananmuna. 2dl kaurahiutaleita ja gluteenitonta-jauhoa sen verran että tulee riittävän kuiva pallo. Hetkeksi kylmään odottamaan!
5) Kostutetuilla käsillä vuokaan!
***kädet kannattaa kostuttaa jääkylmässä vedessä. :) Kuumissa käsissä margariini sulaa.
***poskettoman pitkä uuni-aika johtui huonosti valitusta vuoasta :)
***eihän noin tuhti täyte hetkessä hyydy. Ensimmäisen vartin jälkeen laitoin folion päälle. Viimisen vartin piirakka oli taas ilman. Hyvä tuli :)
***..toki parempi varmasti, jos vuoka olisi ollut laakeampi
Tarjolle!
Jäähtyneenä vielä entistä parempaa...namnamnamnamna.
Parasta luultavasti seuraavana päivänä..?
***maku on kyllä hyvä. Kondensoidun maidon yli-makeus ei pomppaa liikaa esille. Kurpitsasose ja mausteet tasapainottavat hyvin!
***suhteet kohdallaan. Pohjataikina hyvä.
***..laakeampi vuoka. Lyhyempi uuni-aika. Kauniimpi lopputulos. Ensikerralla.. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti