..idean antajana oli Turun Svenska Klubbenin taannoinen tarjoilu.
Samettisen sileää, pehmeää ja äärettömän lämmintä, tuhtia makua oli tällöin tarjolla. Miten ihmeessä näin onnistuneeseen lopputulokseen ollaan päästy?
..täytyy kokeilla!
1) Uuni täysille! Siitä on hyvä lähteä liikeelle.. 250°-astetta varmaankin riittää :)
2) Valkosipulinmullikka puoliksi. Pintaan sipaisu oliiviöljyä, ripaus suolaa ja mustapippuria. Mullikat uunipellille ja paahtumaan..
3) vajaat kymmenen minuuttia ylä- ja alalämmöllä. Viimiset 2 min grillivastuksen alla!
4) ..pöydän reunalle jäähtymään..
***huom! Grillivastus on todella kuuma, minun uunissa ainakin. Valkosipulinkuoret ovat ohuet ja kuivat. Ne syttyvät palamaan helposti. Käryä ei pidä pelästyä. Tuuletusvalmius! :)
5) Sillävälin oliiviöljyä kattilaan! Keltasipulia kuullottumaan!
6) Sekaan muutama kuutioitu peruna ja porkkana + puolikas kasvisliemikuutio. Noin kolmasosa valkosipulinkynsistä sujahti myös mukaan!
7) Vettä riittävästi. Hönkää hieman pienemmälle, kansi päälle ja odottelemaan..
8) Keittoaikaa muutama-kymmenminuuttinen (= kunnes juurekset kunnolla kypsiä!). Loput valkosipulinkynnet sekaan! Sauvasekoittimella sileäksi..
..ja tarjolle. Pintaan vielä muutama viimeinen silputtu valkosipulinkynsi ja loraus valkosipulilla maustettua oliiviöljyä!
***mielenkiintoista. Hyvää, mutta pöhkösti hieman liian mietoa.
***minä kun luulin jo laittaneeni liikaa valkosipulia...
***Opittua: lisää. Lisää valkosipulia!! Ainakin 2 kokonaista. Miksei 3 tai 4?
***juureksena ehkä pelkkää pottua?
***kuullottumaan myös valkosipulia!! :)
***viimeistelyyn valkosipulioliiviöljy on herkkua! Jes!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti