..nam :) pikkujoulupurtavaa miunmaunmukaan.
Interwebbin loputtomaan idea-arkkuun on todella helppo hukkua! Joskus onneksi sieltä löytää maagisen jänniä asioita ja saa ne pidettyä mielessä jopa käytännön-toteutukseen asti!
Bataattilätyskät ja pistaasi-korianteri-pestoa!
1) Bataattimöllykkä. Vajaa-sormenpaksuisiksi suikaleksi!
***kannattaa koittaa ehkä löytää mahdollisimman pitkulainen bataatti :)
***semmoset useamman-nyrkin kokoiset plätyskät tuskin pysyvät kasassa. Bataatti kun tuppaa helposti menemään ihan löllöksi kypsyessään :)
2) Mausteöljy: oliiviöljyä, ripaus valkosipulijauhetta ja pimentoa!
3) ..pullasudilla bataattiliuskojen pintaan. Molemminpuolin.
4) 175°-uuniin. Noin kymmenisen minuuttia ensin yksin-päin. Sitten toiset kymmenenminuuttia toisinpäin. Lopuksi vielä kolmisen minuuttia grillivastuksen alla!
5) ..ulos ja jäähtymään.
6) Peston ainekset purkkiin! Korianteria koko ruukku. Valkosipulinkynsi. Pätkä chiliä. Kookosjauhoa 2 rkl. Sitruunamehua tilkkanen ja oliiviöljyä toinen. Sauvasekoittimella tasaiseksi!
***maun tarkistus! Lisää, enemmän, vähemmän..
***nakkasin ruokalusikallisen kermaviiliä "notkistamaan" ja tasaamaan aika tujua valkosipulisuutta ja suolaisuutta :)
..jäähtyneen, rapean bataattiviipaleen päälle nokare soosia ja sitten vain tunnelmoimaan.
***nam.
***jakoi hieman mielipiteitä: miunmaunmukaan erinomaista herkkua :). Sopivan kirpsakka ja tuju pestotahna + lämpöisen tulinen ja tutun makea bataattisiivu.
***bataatin makeus toi palautetta. Ehkä tavallinen peruna toimisi paremmin?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti