..todenteolla joulun tunnelmoinnin aloitus.
Nyt vasta :) Viimeviikot ovat olleet melkoista rutistusta. Äärimmäiseen kulinaarifiilistelyyn ei oikein ole riittänyt aikaa. Hyvää muonaa on toki tehty, mutta mitään uutta ja mullistavaa ei ole ollut kokeilussa.
Nyt kaikista-parhaan-kuukauden tunnelmoinnin saa ja pitääkin aloittaa!
Gluteeniton jauho pääsi piparkakkukokeiluun.
1) Kattilaan 100g margariinia ja ≈1,5 dl siirappia. Hiljalleen lämpiämään..
2) Sekaan mausteet: 1 tl - kanelia, kardemummaa, pomeranssinkuorta ja jauhettua inkivääriä. 1/2 tl neilikkaa ja iiiihan pienet ripaukset suolaa ja maustepippuria!
***kokeilu no.1. Maustemäärillä tehdään "se suurin taikuus" piparitaikinassa!
***millä kombinaatiolla ja määrillä tulee parhaita?
3) Nopsan kiehautuksen jälkeen jäähdytys!
4) Kulhoon jauhojen kanssa: 1 dl kaurahiutaleita, 3 dl gluteenitonta jauhoa. Yksi kananmuna.
5) Massa tasaiseksi. Kylmään tekeytymään...
6) Pala kerrallaan työstettäväksi! Hieman jauhoja kannattaa käyttää kaulimisen helpottamiseksi.
7) Pellille. 200°-uuniin noin kymmeneksi minuutiksi..
..pinnan väri kertoo milloin on valmista!
Nam.
***hyviä tuli!
***kaurahiutaleet ovat jännä lisä piparkakkumassaan. Miunmaunmukaan! ..lisäksi kiva twisti tekstuuriin!
***mausteet. Öh. Hyviä nyt - mutta voisivat helposti olla parempiakin. Miten?!?
***Runkoresepti on toimiva: (100g + 1,5dl) + (≈4 dl kuivia aineita) + mausteet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti