perjantai 31. lokakuuta 2014

Spagettikurpitsa

..vihdoin työn alla!
Viime syksynä törmäsin toistuvasti resepteihin, joissa oli käytetty tällaista kasvimaan kummajaista. Spagettikurpitsa? ...öö..
Ruokaluomukset jäivät hauskasti mieleen. Tarkoitus oli kokeilla jo vuosi sitten, mutta jotenkin "se vain jäi". Nyt uusi syksy. Uudet kurpitsat tyrkyllä! JES! :)

Mitä tästä kannattaa kokata?
Miten tämä kannattaa kokata?
Missä ja kuinka kauan? :)
Eikun kokeilemaan..
***valtavan kokoinen möhkäle.. Taisi olla jotain kahden kilon kieppeillä!
***halki-poikki. Sisältä löytyy oletettavasti kurpitsalle tyypillinen ydin.
***..josta siemenet TIETYSTI talteen -> paahtumaan -> tarjolle!!
***Siemenet irtosi jotenkin hämmästyttävän helposti ja siististi. Joskus kurpitsansiemeniä joutuu nyppimään limaisten haituvien seasta jos jonkin aikaa.
***lusikalla raaputtaen, jo ytimen reunoista alkoi irtoilemaan tälläisia haituvia..
***viitaten oletettavastikin nimeen. Todellista vegespagettia.
***Uuni 225°-asteeseen.
***puolikkaiden pintaan rypsiöljyä sivellen, suolaa ja ripaus mustaapippuria.
***leikkauspuoli alaspäin pellille ja uuniin.

***kypsennysaika vaihteli reseptistä ja käyttötarkoituksesta riippuen 15min - 1h 15min.

***..annoin olla kolme varttia. Kompromissin ajatuksella.
***lusikalla pehmeä kurpitsamassa lähti helposti paksusta kuoresta!
Ah. Höyryävän lämmintä kurpitsasoiroa. Herkkua!!

..tälläkertaa massasta maustettiin taco-täytettä: paistettua, chili-BBQ-maustettua sipulisettiä muutama lusikallinen joukkoon. Levitys uunipellille. Kiertoilmaan, 100°-asteeseen, puoleksi tunniksi.

***Yhteenvetona:
***äärettömän jännä. Valtavan ruokaisa ja herkullinen. Ehkä hieman hintava möhkäle.
***varmaankin todella monikäyttöinen! Hetki täytyy visioida muita käyttökohteita... Joku sellainen, missä tekstuuri ja nauhamaisus saataisiin paremmin hyötykäyttöön!
***maultaan jotain porkkanan ja kesäkurpitsan väliltä. Miunmaunmukaan. Lempeä, mieto, makuisa!!

Ei kommentteja: