tiistai 18. marraskuuta 2014

Portugalin pannu

..brunssitarjottavaa interwebbin ihmemaailmasta!
Ah, jälleen kerran loputon blogien selailu herätti ajatuksen upean tuntuisesta herkusta.
Hieman samaan henkeen oli taannoin tehty Shaksuhka. Nyt makumaailmaa enemmän välimeren Euroopan puoleisilta rannoilta.
1) Valmisteluja: Oliiviöljyyn valkosipulinkynsi ja pätkä chiliä kuullottumaan. Punasipulia, keltasipulia ja suippopaprikoita suikaleiksi! Kirsikkatomaatteja puoliksi.




2) Oreganoa, chilijauhetta ja mustapippuria mausteina
3) Kansi päälle ja hauduttelua jonkinaikaa: ..eli kunnes kasvikset ovat kunnolla pehmenneet!

4) Oliiviöljyä uunivuoanpohjalle! Kasvikset vuokaan. Lusikalla muutama kolo sinne tänne.

5) Kolojen pohjalle ruokalusikallinen ricottaa. Raastettua parmesaania koko vuoan päälle - niin että tuntuu!
6) Ricottan päälle kananmuna.
7) Vuoka 200°-uuniin. Kypsennystä, kunnes valkuaiset ja keltuaiset sopivasti hyytyneet!
..tarjolle tuoreen leivän kanssa!
Miltein-liian-kova nälkä ajoi ahmimaan herkun suoraan kitaan. Kuvaa valmiista tuotoksesta ei ehtinyt ottaa! :)

***uuni-aika on riippuvainen vain kokoin omasta mielipiteestä! Vähemmän -> valuvampaa kananmunaa. Enemmän -> kiinteämpiä kokonaisuuksia. Vuoan punaisen osan tekstuuri hieman kuivuu, jos uuniaika pitkittyy (joka toisaalta saattaa olla vain hyvä asia...:)
***tämänlainen räätti ei välttämättä pääse parhaiten oikeuksiinsa, jos brunssi halutaan toteuttaa buffet-tyyliin
***tuoreempaa leipää mukaan! Ehdottoman keskeinen osa-alue taroilua olisi uunituore, rapeakuorinen, juureen tehty leipä..
***jotain tuntematonta-tekijää tämä vielä kaipaisi. Lisää jotain. Lisää bulkkia? Ehkä paprikoita pitäisi laittaa tuplasti? Sipulia enemmän? Tomaatteja enemmän?
***..mukaan vaikka pätkittyä spagettia? riisiä tai linssejä? papuja?

Ei kommentteja: