Ah, jälleen kerran loputon blogien selailu herätti ajatuksen upean tuntuisesta herkusta.
Hieman samaan henkeen oli taannoin tehty Shaksuhka. Nyt makumaailmaa enemmän välimeren Euroopan puoleisilta rannoilta.
1) Valmisteluja: Oliiviöljyyn valkosipulinkynsi ja pätkä chiliä kuullottumaan. Punasipulia, keltasipulia ja suippopaprikoita suikaleiksi! Kirsikkatomaatteja puoliksi.
2) Oreganoa, chilijauhetta ja mustapippuria mausteina
3) Kansi päälle ja hauduttelua jonkinaikaa: ..eli kunnes kasvikset ovat kunnolla pehmenneet!4) Oliiviöljyä uunivuoanpohjalle! Kasvikset vuokaan. Lusikalla muutama kolo sinne tänne.
5) Kolojen pohjalle ruokalusikallinen ricottaa. Raastettua parmesaania koko vuoan päälle - niin että tuntuu!
6) Ricottan päälle kananmuna.
7) Vuoka 200°-uuniin. Kypsennystä, kunnes valkuaiset ja keltuaiset sopivasti hyytyneet!
..tarjolle tuoreen leivän kanssa!
Miltein-liian-kova nälkä ajoi ahmimaan herkun suoraan kitaan. Kuvaa valmiista tuotoksesta ei ehtinyt ottaa! :)
***tämänlainen räätti ei välttämättä pääse parhaiten oikeuksiinsa, jos brunssi halutaan toteuttaa buffet-tyyliin
***tuoreempaa leipää mukaan! Ehdottoman keskeinen osa-alue taroilua olisi uunituore, rapeakuorinen, juureen tehty leipä..
***jotain tuntematonta-tekijää tämä vielä kaipaisi. Lisää jotain. Lisää bulkkia? Ehkä paprikoita pitäisi laittaa tuplasti? Sipulia enemmän? Tomaatteja enemmän?
***..mukaan vaikka pätkittyä spagettia? riisiä tai linssejä? papuja?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti