..yksinkertaisimmillaan.
En tiedä mikä siinä on :) Lohikeitto menee "Supi-suomalaisten räättien"-kategoriaan, josta löytyvät mm. karjalanpiirakat ja makaronilaatikko. Jostain syystä suomalaisen genomiin on kirjattu mieltymys kyseisiin luomuksiin.
Lohisoppa on otsikkona kyllä aika avoin. Itse ymmärrän sillä räätin joka A) syödään lusikalla ja B) sisältää lohta tavalla tai toisella. Muut ominaisuudet ovat kokin mieltymysten vietävissä..
*** Kasvikset. Niissä on lohisopan rakenne, väri, tuntuma ja tunnelma!
1) Tähän soppasatsiin pilkottiin purjoa, keltasipulia ja valkosipulia. Nopsasti rypsiölyyn kuullottumaan. Hieman väriä pintaan. Suolaa ja pippuria.
2) Perunaa, porkkanaa, broccolia ja fenkolia sopivankokoisiksi kuutioiksi. Järjestyksessä kattilaan!
*** Ensin perunat ja porkkanat
*** Toiseksi puolet fenkolista ja broccoli
*** Lopuksi loput broccolista
*** Vegeihin voi halutessaan pyöräyttää pienen paistopinnan. Miunmaunmukaan perunakuutioihin ainakin kannattaa!! nam!
3) Nesteja mausteet kyytiin: vettä ja kermaa, mausteina laakerinlehti, maustepippuria ja pienenpieni ripaus valkopippuria.
***kerman voi jättää myös pois. Näin tekevät he, jotka pitävät läpinäkyvästä keitosta. Itse en lukeudu tähän kategoiaan.
***valkopippuria tarvitaan äääärettömän hienoinen ripaus. Liika tulee helposti ja tosiaankin liikaa.
4) Muutama tovi keittoaikaa, kunnes kasvikset lähestyvät haluttua kypsyyspistettä. Lohi kuutioina kyytiin!
..kannen alla rauhallista hauduttelua, kunnes kalapalat näyttävät sopivilta, ehkä 15 min. Lusikka kouraan ja kimppuun!
***heh. Ennalta-arvattavaa, yllätyksetöntä, mielikuvituksetonta, mutta niin äärettömän hyvää. :)
***..toisaalta taivas rajana muokkailumahdollisuuksille!
***lohi kannattaa nakata pakastimeen! -> kuutioiksi jämäkäksi jähmettyneenä ja puolijäisinä sopan joukkoon!
***näin mehukkuus pysyy upeasti mukana!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti