..Ah.
Kotiköökki!
Outoa on, että vasta riittävän pitkän poissaolon jälkeen, osaa taas arvostaa kotikeittiön arkisia ominaisuuksia. Mausteet, tuossa noin. Patalaput, siinä roikkuvat. Leikkuulaudat, järjestyksessä. Kulhot, laatikossa rivissä.
Ruoanlaitto on - lähes kirjaimellisesti - elämän suola. Nyt pääsen taas toteuttamaan usean viikon aikana kypsyneitä ajatuksia!! wwwWUhuu!
***reissun aikainen ruoanlaittovälineistö koko komeudessaan: 3 litran kattila, pinnoitettu valtavankokoinen paistinpannu, kapea ja yllättävän paksu puulasta ja tylsähkö perusveitsi.
***tässä tosiaan kaikki. Ei leikkuulautaa, ei kulhoja, ei kauhaa, ei paistolastaa..
***tunnelmoida voi kuitenkin aina ja kaikkialla. Se kysyy vain mielikuvitusta (, jotan toisinaan tarvittaisiin valitettavan paljon :)
***Ruoka on yhtä hyvää kuin raaka-aineet, joista se tehdään. Mausteettomassa ja valmistusvaihtoehdottomassa keittiössä tämä toteamus tulee varsin vahvasti esille!
***räättien kuvausmahdollisuudet olivat myös niukahkot. Jääkaapin sisävalo oli ainoa asumuksen "luonnonvalkoinen" valo. Muuten ihanan ekologista säästölampun-kylmän-sinistä.
***avokadopasta: paistinpannulla keltaista ja valkoista sipulia kuullottaen, mukaan puolikas tuore chili hienonnettuna. Pasta porisemaan. Keitinvettä tilkka paistinpannulle, avokado lusikalla mukaan. Pastavesi syrjään, keitetyt soirot pannulle. Sekaisin ja tarjolle.
***mukaan tuoretta korianteria, muutama viipaloitu oliivi, parmesaania ja kirsikkatomaattia.
***...olisi kaivannut ripauksen suolaa, limen mehua ja mustaapippuria.
***risotto "alla Norma": aka. munakoisorisotto. Munakoiso kuutioiksi. Pannu lämpiämään. Kylmälle pannulle jo oliiviöljyä, murskattu valkosipulinkynsi ja palanen tuoretta chiliä hienonnettuna. Munakoisokuutiot paistumaan. Ruskeiksi joka puolelta. Risottoriisi: valko- ja keltasipulinkuullotus, riisin kirkastus, vettä vähitellen lisäillen, tilkka kermaa ja kourallinen parmesaania.
***..silmää hämäämään reunalle tulenpunaisia kirsikkatomaatteja ja pinnalle silputtua kevätsipulia.
***tämä oli hyvää. Nam. Ei muutoksia.
***..no, ristottoon (ja kokille) tilkka valkkaria parantaisi varmasti kokonaisuutta.
***pinaatti-mozzarella uunilohi: ..ja paistetut kasvikset. Lohifile uuniin, 175°. Tuoretta pinaattia ja sipulia paistunpannulla pehmoiseksi. Lohen päälle, n.5 min uunituksen jälkeen. Muutama mozzarellanviipale huipulle, muutama minuutti vielä ja tarjolle.
***mukana paistettua kesäkurpitsaa ja paprikoita.
***inget speciellt: samanmoisen räätin olisi voinut viilata äärettömän upeaksi. Tässä "laimeahko" versio.
***pinaattilisukkeeseen makua: tuoretta basilikaa? aurinkokuivattua tomaattia? lohen pintaan rose tai mustaapippuria? sitruunaa? SweetChilikastiketta?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti