lauantai 10. toukokuuta 2014

Savupaprikasienet (BBQ)

..Muhkeita ja mietoja sieniä. Niitä tällainen räätti vaatii ehdottomasti. Jumboherkkusienet, portobellot.. kaikki käy. Ensimmäinen on usein valitettavasti myös kilohinnaltaan houkuttelevampi vaihtoehto..

1) Mausteet kulhoon! Kookas loraus rypsiöljyä, ripaus suolaa ja mustaapippuria. Tilkka nestesavua, pimentoa, oreganoa ja muscovadosokeria. Ruokalusikallinen kuumaa vettä mukaan, jotta seoksen saa tasaisemmin sekaisin!
2) Sienet viipaleiksi ja maustumaan. Käsivoimin sekoitellen, niin että maustelitkua tarttuu jonkunverranedes jokapuolelle jokapaikkaan.
3) Uunipellille tasaisesti, ei päällekkäin.. Kiertoilmauuniin, 225° n. 10min, lisäksi vielä n.2 min täydellä teholla grillivastuksen alla..
..tacon sisään, guacamolen, salsan juustoraasteen ja rehujen kera.
Herkkua.

***savu, chili ja paprika. Tulista tunnelmaa täydellisessä paketissa.
***samanlainen marinadi, rub-mauste, maustevoi tai glazeeraus saattaisi toimia tulevana kesänä milloin missäkin grillausrupeamassa... :)

Ei kommentteja: