Ja minulle ensikosketus psylliumin ihmeelliseen sielunelämään.
***lopputuloksena maukasta, tekstuuriltaan pehmeää, käyttötavoiltaan monipuolista känttyä! wuhuu!
***Psylli-jumia. Hentorakeista jauhetta joka tekee omituista geeliä kaikesta. Gluteenittomassa leivonnassa ilmeisen hyödyllistä tavaraa!!
1) 3dl kuumaa vettä, 1dl lämmintä kauramaitoa kulhoon. Sekaan ruokalusikallinen psylliumia, 2 rkl pellavansiemeniä, 3 rkl auringonkukansiemeniä ja kaksi raastettua pientä porkkanaa. Loraus öljyä ja siirappia ja ripaus ruususuolaa maustamaan..2) Toisessa kulhossa kuivat osat sekaisin: 1pss kuivahiivaa ja yht. 8dl gluteenitonta kuivaa jauhoainesta. Jyttejauhoa 6dl, kauraleseitä 2dl.
3) Kulhot sekaisin, jahka ensimmäinen on riittävästi jäähtynyt..
4) Taikinakoukut...wau. En oikeastaan koskaan ole näin täydellisesti kokenut näiden ylitsevuotavaa ylivoimaisuutta. Taikinakoukuilla, hitaalla nopeudella taikina pyörähtää pikapikaa tasaiseksi!!
5) 1-litran leipävuoka sillävälin voiteluun ja korppujauhotukseen..
6) Taikina kyytiin ja uuniin. 200°, ≈ 40min. Pintaan sillointällöin ripotellen vähän vettä.
***näin houkuttelevaa rapeutta pintakerrokseen...nam.
Uunista ulos, jäähdytys ja viipalointi. Nam.
***pienen kanttipalan ehdin maistaa. Herkkua.
***vielä nähtäväksi jää, miten tämä toimii esim. leipägrillillä. Viipaleiden tekstuuri antaa odottaa täydellisyyttä :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti