..saapasmaan makujen matkaan.
Tässä aivan erinomaisen herkullinen vaihtoehto lisukkeeksi, mikäli tarjoilevalla tirehtöörillä olisi tarkoituksena saada lautaselle jokin Italia-vivahteinen pääruoka.
Tavanomaisen risotto biancon valkoviinilorausten tilalle hurrrrjasti punaista vaihtoehtoa. Muuten samat kuviot!
***kokkausrupeaman ehdoton muistiinpano: risottoriisiä kourallinen per ruokailija!
***tästä on käytännön kokemusta jo useammasta kokeilsta. Näin täydellinen määrä täydellisen kokoiseen annokseen :)
***..ja "mittari" on useimmiten..öö.. käden ulottuvilla?
1) Oliiviöljy kylmään kattilaan. Valkosipulinkynsi hienonnettuna mukaan ja pannu päälle.
2) Keltasipulia silpuksi, kuullottumaan. Ripaus mustaapippuria maustamaan.. EI suolaa.
3) Risottoriisi kattilaan. Pari nopeaa pyöräytystä, jotta riisi kirkastuu.
***huom! Riisiä ei kannata paistaa ruskeaksi asti. Silloin se ei enää ime itseensä keitinvettä, vaan jää kovaksi ja raa'an tuntuiseksi. Ei hyvä.
4) Kiehautettua kasvislientä pieni tilkka ja suuri tilkka punaviiniä "nesteeksi". Kansi päälle ja hauduttelua. Nestettä vain sen verran että pinta peittyy kunnolla. Hetken hauduttelun jälkeen lisää! Ja lisää punaviiniä.
5)..näitä vuorotellen kunnes "keittoaikaa" kulunut n.8 min. Sitten kourallinen vastaraastettua parmesaania ja loraus kermaa kattilaan. Ja lisää punaviiniä, jos siltä tuntuu.
..ilman kantta kasaan keittelyä kunnes tekstuuri on halutun-kaltainen :)
Tarjolle punaviinin kanssa. Ja pääruoka myös!
***hih.
***ei kylläkään mikään ihmeellinen erikoisuus. Makumaailmassa punaviinin täyteläisyys, mielummin kuin valkkarin hedelmäinen happamuus.
***kumpi sopii annokseen, kummasta tykätään enemmän, kumpaan löytyy raaka-aineet... :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti