torstai 22. toukokuuta 2014

Cashewkerma

..hmm.
Otsikon mukaisella nimellä tällainen luomus löytyy reseptiavaruudesta, mutta minua häiritsee tuo lopun "-kerma"-osa. :) Toisaalta täydellinen, toisaalta jotain niin väärinymmärrettävää kuin-vain-voi. Mielipidekysymys. Miunmaunmukaan!
Tekovaiheet ovat itse yksinkertaisuus:
1) Cashewpähkinät kulhoon. Vettä matkaan niin että kipaleet kunnolla "lilluu" vedessä, t.s. liikaa ei voi laittaa.
2) Kansi/kelmu/liina..mikä-vaan päälle. Liotusta "yön yli", 8-12h
3) Vesi syrjään. Pähkinät blenderiin. Käyntiin..

***jotkut vannovat kylmän veden nimeen. Itse kokeilin kiehuvaa (joka toki odotellessa jäähtyy..) En tiedä mikä on ero kuuman tai kylmän välillä.
***kokeilen ensikerralla jääkylmää :)
4) ..Blenderin suristessa KYLMÄÄ vettä matkaan mukaan, niin että seos muuttuu tasaiseksi

***tässä kohtaa tulee se suurin ristiriita.
***miunmaunmukaan "kerma" on litkua. Nestettä. Tässä tekstuuri on aivan puhtaasti makuasia. Enemmän vettä - vetelämpää vs. Vähemmän vettä - kiinteämpää.
***kieliopillisesti on kylläkin helpompaa nimittää tätä cashewkermaksi kuin vaikkapa esimerkiksi cashewhapankermaksi tai -tuorejuustoksi..
***lopputulos kuitenkin on cremefraicheen verrattavaa, tasaisen pehmeää tahnaa, jota voi käyttää niinkuin cremefraichea tai tuorejuustoa.
***...ja sivuseikkana: tämä on huippuhyvää jo tällaisenaan. Mausteet kulkevat loistavasti kyydissä! :) 

Ei kommentteja: