..kun pastanpyöritys ei sujunut aivan oppikirjojen mukaan, lisäkkeen virkaa toimitti Soba-nuudelit.
Pasta alla Norma on spagettiannos, jossa ainoana ehdottomana raaka-aineena on munakoiso. Seuraavina tärkeysjärjestyksessä tulevat valkosipuli, oliiviöljy ja - miunmaunmukaan - mustat oliivit. Muita lisäyksiä tulee ynnätä varsin maltillisesti..Ehkä vähän tomaattia..kenties paprikaa. Tovi sitten torppasin mukaan hieman chilipapuja..
Oli miten oli - yksinkertaisuus on kaikki kaikessa. Klassista italialaista cucina poveraa.
Toinen tämän köökkitouhotuskerran opetus:
***gluteenittomasta jauhosta EI OLE MAHDOLLISTA tehdä itse pastaa. Se ei onnistu.
***gluteeni on juuri sitä onnistumiseen vaadittavaa ihme-eliksiiriä, jota pastajauhoissa täytyy olla.
***Hop hop, kauppaan ostamaan Durum-jauhopussi!
***..taikinasta muodostui oikeinkin nätti pallukka.
***Vaivaus-vaiheessa tekstuuri tuntui vielä kohtalaisen hyvältä.. Onnistuminen saattoi toteutua..
***Y.o. oranssi gluteeniton-jauho-pussi on muunmuassa pizzapohjaan havaittu äääärimmäisen maukkaaksi ja toimivaksi vaihtoehdoksi..
***..pasta-taikinaa siitä ei kannata edes kokeilla leipoa.
***Sitkon puuten sai taikinan vain murenemaan riekaleiksi pastamyllyn telojen välissä..
***Sama toistui kerta toisensa jälkeen, vaikka korjaavia niksejä kokeiltiin.
***kaulimella ja veitsellä - sama lopputulos: onnetonta murua.
1) ..joten pasta-ajatus roskakoriin ja sobanuudelit kaapista.
2) Norma: peukunpäänkokoisiksi kuutioiksi pienehkö munakoiso. Kylmään oliiviöljyyn valkosipulinkynsi. Punasipulia mukaan. Munakoisokuutiot paistumaan. Pinnasta kevyt ruskistus ja pois pannulta..
3) Muutama tuore tomaatti (***tai säilykepurkillinen kaltattuja tomaatteja) hienontaen. Shalottisipulia kuullottumaan. Tomaatit perään. Mausteeksi ripaus chiliä ja tuoretta basilikaa.
4) Munakoisokuutiot mukaan. Kaikki sekaisin ja tarjolle..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti