Viime viikonloppu oli koulutouhotusta ja sama on jatkunut vielä alkuviikon..huh. Nyt onneksi vähitellen helpottaa!
Ehtii jälleen uppoutua köökkitunnelmointiin..
Illan annokseen kaksi selkeää syytä:
1: löysin hovihankkijalta suloisen upean, nyrkinkokoisen myskikurpitsan = kurpitsasta tulee hyvää kun sen kuutioi ja paahtaa
2: jääkaapissa oli pienehkö klöntti Koskenlaskijaa jäänyt odotelemaan = lohta ei ole hetkeen ollut. Koskenlaskija ja kala on kavereita.
***myskikurpitsat ovat usein jotakuinkin jenkkifutispallon kokoisia.
***No, ei välttämättä. Mutta kuitenkin aina turhan tarpeettoman suuria kahden ihmisen illalliseen.
***..hih, nyrkinkokoinen. :)
1) Kasvikset kuutioiksi ja uunivuokaan: kurpitsasta siemenet ja kuori pois -> kuutioiksi. Pienelle porkkanalle samat toimet. Punasipuli, puolikas keltasipuli ja valkosipulinkynsi hienonnettuna. ≈1/3-purkki kidneypapuja tuomaan lisää väriä. Ripaus suolaa, mustapippuria ja valkosipulijauhetta pinnalle. Loraus oliiviöljyä ja juoksevaa hunajaa kyytiin. Sekaisin. 225°-uuniin, ylätasollen, n.25min
***haarukalla muusiksi. Aivan riittävän tasainen lopputulos
3) Lohifileeseen viilto pintaan. Juustomuru päälle. Pinnalle vielä ripotellen hieman punasipulisilppua.
4) Kasviskuutioiden seuraksi uuniin. Lämpö alas 175°
..Kalalle vielä loppuminuuteilla hetki grillivastuksen alla. Nam.
***lautastamisessa olisi voinut nähdä hetken enemmän vaivaa. Annos ei ole kovin "wau". :)
***maku ratkaisee! onneksi.
***kala: koskenlaskija, rosepippuri ja lohi. Etsivä löytää ja kokeilemalla oppii. Kehotan harkitsemaan todenteolla tämän kombon kokeilemista. Aivan fantastisen herkullista!!!!!
***kasvikset: höh. Myskikurpitsan maku olikin omituinen. Ei lempeän makea "raikas" maanläheinen maku, vaan tunkkainen ja imelä, vähän "multainen". Höh.
***Väri oli lisukkeessa hauska :)
***..ja kala - namnamnam - pelasti koko annoksen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti