Simppeleitä gluteenittomia, sokerittomia herkkupaloja!
Näin hulvattoman helppoa, hauskaa, jännää ja muokkailtavaa leivonnaista harvoin tulee touhuttua. Tavallaan tylsää (ei monimutkaisia tai edes montaa työvaihetta), tavallaan maailman-eniten-mielenkiintoista! Käytettävien raaka-aineiden valikoima ei pääty ikinä.
1) "Taikina" valmiiksi: kypsä (mielellään hyyyvin hyvin (ellei yli-) kypsä) banaani toiseen kulhoon, toiseen kuivat ainesosat, yhteensä ≈2,5 dl. Kookosjauhoa, kaurahiutaleita ja siemeniä - auringonkukan-, hampun- ja seesamin-.
***kuivia aineita NOIN 2,5 dl per banaani!
***riippuen tietty hieman laadusta: pähkinämurskaa voi laittaa enemmän kuin esim. kookosjauhoa..
2) Mausteiksi ripaus kanelia ja kuivattua vanilijatangon sisusta.
3) Banaani muusiksi, kyytiin nokare voita ja juoksevaa hunajaa
4) Kaikki sekaisin tasaiseksi massaksi!
***pienenpieni tilkka (n. 2rkl) kauramaitoa oli pakko lykätä sekoittaessa mukaan. Kookosjauhoa oli hieman turhan paljon -> tuotos oli tarpeettoman kuivaa..
***lisäyksen jälkeen ok!
4) Murua kämmenelle, taputellen uunipellille..
5) 200°-uuniin, 15-20min.
***kunnes pohja alkaa vaihtamaan väriä tai pinta ruskistuu
***EI liian kuivaksi. Muuten tulee murua..
Tarjolle.
***kahvin kanssa parhaimmillaan. Yksinään ehkä hieman turhan laimeita..
***Liian kuivia ainakin. Ensikerralla
- enemmän eri siemeniä
- vähemmän (tai ei ollenkaan) kookosjauhoa. Ehkä hiutaleita?
- muusiksi banaanin lisäksi ehkä jotain toista hedelmää?
- rusinaa, kuivattua luumua, aprikoosia, taatelia...?
- kaakaojauhoa ja chiliä?
***monenmonta samansorttista "hedelmämössö"-keksireseptiä on tullut vastaan, jossa yhtenä osana on ollut avokadoa.. Täytynee koeajaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti