lauantai 25. tammikuuta 2014

Blini-illallinen

..namnamnam.
Puoli-pakollinen, kerran-vuodessa Blini-illallinen.
Näitä käsittämättömän herkullisia JA jänniä valmistella/kokata/syödä lettuja on upea saada sillointällöin, riittävän harvoin.

Blinitaikina oli "nopeutettu"ja gluteeniton versio pilkuntarkan-perinteisestä reseptistä:
***pelkkää tattarijauhoa
***jo-valmiiksi-hapatettua maitotuotetta, kermaviiliä, puhtaan täysmaidon sijaan

***mielenkiintoisinta illallisen osaa esitti tattarijauhoista pyöräytetty omenapiirakka
***pohjataikina: 100g voita, 1dl sokeria, 1 muna, 4dl tattarijauhoa, leivinjauhetta ja ripaus kanelia ja vanilijasokeria.
***päällä: omenasosetta, yksi kuutioitu GrannySmith, kanelia, vanilijasokeria ja ruokalusikallinen mantelijauhoa.
***tämä, vanilija-kermavaahto/maitorahkan kanssa.. Namn..
***Blinitäytteinä perinteikkäästi: lämminsavulohta, siian mätiä, punasipulia, smetanaa, suolakurkkua ja porkkanaraastetta
***vihreänä osana viitteellisesti muutama silputtu salaatinlehti
***ja y.o. eli raejuustoa, valkosipulijauhetta, tilkka Worchesteria, timjamia, mustaapippuria ja hienonnettua kylmäsavu-poro-leikkelettä.
***..josta loppujenlopuksi tuli - miunmaunmukaan - tämän räätin pettymys. Liian suolaista, liian monimutkaista.

***ensikerralla puhtaammin ja perinteisemmin... Liha-osana saattaa voida olla jokin suht samankaltainen, mutta yksinkertaisempi.
***ja ruokajuomaksi kuohuviiniä. Alkumaljaksi kuohuviiniä ja jälkkäriksi kuohuviiniä. Ja olutta.

Ei kommentteja: