sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Teriyaki lohi- & kasvisvartaat

..toinen muistutus marinadiajan tärkeydestä.
Juuri kuten tofu aiemmassa koitoksessa, nyt lohi vei mukanaan aivan mahtavan onnistuneelle makumatkalle! Bon voyage!
Aasiaan!
1) Marinadi-mix: soijaa, Srirachaa, muscovadosokeria, sitruunaruohotahnaa, pieneksi paloiteltu valkosipulinkynsi, chilihiutaleita ja tilkka riisiviinietikkaa. Kaikki huolella sekaisin, muutamaksi minuutiksi pöydän kulmalle tekeytymään..
2) Lohifile sillävälin kuutioiksi..
3) ..ja palaset marinadiin.

***Sillointällöin käännellen, marinadiaikaa 2h.
***tämä riitti kerrassaan fantastisesti.. Pidempi marinadiaika, niin kalakuutiot alkaisivat jo "graavautumaan" soijan suolaisuudesta...
***En tiiä olisiko se sitten huono juttu..?
 4) Kasviksia kuutioiksi:
- sormenpaksuisia munakoisopiffejä: chili-oliiviöljyllä voideltuina pannulle ruskistumaan, jäähdytys. Neljään-osaan, vartaaseen..
- Ananasopalasia, pannulla pinta ruskeaksi ja vartaaseen
- keltaista ja punaista sipulia, lohkoina. Siivu kerrallaan vartaaseen..

5) Kyhäykset kuumaankuumaan (225°) uuniin, ylätasolle noin 10 min..

***ts. sen aikaa, kunnes lohi saa jännää väriä pintaan. EI liian kauaa, muuten lohikuutiot tippuvat  matkasta!
Tarjolle. Trevligt resa!

***teriyaki ja lohi. Kerrassaan kihelmöivä kumppanuus.
***...jossain reseptissä oli tähän maku-yhteyteen lisätty vielä appelsiinin mehua ja raastettua kuorta....mielenkiinoista. :)

Ei kommentteja: