maanantai 25. marraskuuta 2013

Bataattipaatti

..eli täytetty bataatinpuolikas.
Joulu. Hih. Onneksi täällä taas! :) Koitoksia, uusia tuulia, perinteikkäitä räättejä ja "samoja vanhoja uudella twistillä"...ties mitä pioneeri-henkisiä yrityksiä tänä jouluna kokeillaankaan.
Ideoita alkaa jo kirkastua.. visioita värittyä.
Kohta sopii aloittaa todellinen joulutunnelmointi!

Sitä ennen perus bulkkisapuskaa. Bataatintäydeltä.
1) Möhkäle puoliksi ja leikkuupinta alaspäin uuniritilälle.. 200° ja ≈45 min, riippuen bataatin koosta ja halutusta "höttöyden" asteesta.
***45min riitti pehmoisen lusikoitavaan lopputulokseen..

2) Puolikkaista lusikalla kovertaen "kulhot". Pehmeä bataatinsisus talteen joka murua myöten!!
***namnamnam...
 3) Pannu kuumenemaan. Oliiviöljyyn valkosipulinkynsi ja puolikas keltasipuli suikaleina kuullottumaan..
4) Kesäkurpitsa palasina mukaan. Chilihiutaleita, tilkka soijaa, ripaus jeeraa, oreganoa ja mustaapippuria mausteiksi..
5) Pannunkantimet kulhoon bataatin kanssa.
6) Fetaa kuutioina vielä.. tilkkanen oliiviöljyä, jotta kokonaisuus riittävän pehmeää..
7) Lusikalla "paatin" kyytiin, pinnalle tuoretta paprikakuutiota. Takaisin kuumaan uuniin, 225° tälläkertaa.
8) 5-10 min.. sitten syömään...
Salaatti mukaan ja kimppuun!
Bon Voyage

***...eteläisen amerikan kautta, meksikossa piipahtaen takaisin eteläiseen eurooppaan.
***Varsin "yksisuuntainen" reissu: pelkkää etelää. Hö. :)
***..hyvää ja helppoa. nam.
***täytteeseen tarttisi vielä ripauksen lisää tekstuuria: jokin juusto? pähkinää? rapeaa kasvista: (varsiselleriä, kurkkua, vesikastanjaa..)

Ei kommentteja: