..ja wasabidippi, simppelin onnistunutta Aasia-sipulisettiä ja pitkästä-aikaa riisipaperirullat "ranskalaisina"! Wuhuu!
Tuhtia kaukoidän tunnelmointia ei olekkaan toviin ollut. Nyt kunnolla, oikein lautasen täydeltä! Kaikenkaikkiaan muuten aivan nappi-makumaalima lohiburgerille!
1) Suomalaista kirjolohifilettä.. viipaleiksi ja hakkelukseksi, niin pitkälle kuin veitsellä tohtii!
***kalan voisi toki myös nakata blenderiin tai myllyyn, mutta miunmaunmukaan silloin se menee liian "hammastahnaksi", vähän turhankin sileäksi. Tällätavalla, simppelisti veitsellä, jää tekstuuriin mukavasti vähän variaatiota!
***Onko kukaan muu kiinnittänyt huomiota kalatiskin lohi-kalojen hinnankehitykseen? Kaupoissa kaikenkaikkiaan on hinnat koko ajan ylämäessä, mutta nyt viimoisimmillaan oon vasta huomannut kalatiskin kammoisen kehityksen...hui.
2) Kalapalat kulhoon. Yksi kananmuna, loraus Srirachaa, nestesavua ja soijaa mausteiksi. Korppujauhon sijaan laitettiin pannullapaahdettuja seesaminsiemeniä..
***...jotka olisivat voineet vielä kipaista huhmareen/blenderin kautta, jotta olisivat olleet enemmän "jauhoisia"?
3) Kylmään marinoitumaan ja maustumaan, tasoittumaan ja tekeytymään hetkeksi...
4) Sillävälin wasabidippi: soijajugurttia, tilkka majoneesia, musovadosokeria, suolaa ja hillitty nokare Wasabia.
***mielummin liian vähän kuin liikaa, alussa. Lisäillä voi jälkeenpäin.. :)
5) Burgerin sipulisetti oli simppeli: keltasipulia ja valkosipulia seesamiöljyyn kuullottumaan. Mustapippuria, soijaa ja SweetChiliä mausteiksi. Lopussa tilkkanen Sakea ja vettä. Hauduttelu ja tarjolle...
***tänne vielä vihreää kevätsipulia, niin oisi ollut täydellistä.. :)
6) Riisipaperirullailua kylkiäiseksi...
..piffienpaiston jälkeen burgeri kasaan ja herkuttelemaan!
***lohi ja wasabi. Muutenkin lohi ja aasiamaut kulkevat kyllä sopivasti yhdessä. Nam :)
***Riisipaperirullien toisena dippinä oli soija+riisiviinietikka+limen mehu, tuoretta inkivääriä, tuoretta chiliä ja valkosipulinkynnen palanen.
***rullien sisältä unohtui riisinuudelit, tuoreet mintunlehdet, julienne-porkkana ja murskattu saksanpähkinärouhe.. Jäävät siis seuraavaan kertaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti