tiistai 31. maaliskuuta 2015

Taquitos

..tai Flautas, including extra-umami!
Pitkästä aikaa jotain hieman kokeilevampaa. Ah, useamman tunnin köökkihetki - kuinka olenkaan ilman pärjännyt?

Päivät ovat olleet lähiaikoina täynnä kaikenmaailman-muuta.. Tämä ei onneksi kuitenkaan tarkoita sitä, että oltaisiin syöty tylsää, mitäänsanomatonta tai yllätyksetöntä muonaa, vaan mielikuvitusta uuden kokeiluun ei oikein ole riittänyt.
Nyt helpottaa. Kevät koittaa. Vaihtoehtojen kirjo paisuu. Kyllä kiitos!

Tämänkertainen koitos ei välttämättä ole sitä ihmeellisintä uutta, mutta uutta anyway.
Kaikille tuttuja quesadilloja olen työstänyt aika-useaan-otteeseen. Ne kun nyt vain ovat käsittämätöntä herkkua! Nyt samat toiseen tyyliin - tötteröksi rullattuna! :)
..ja tosiaan: lisänä extra-umami-makutekijä!
1) Extra-umami: puoli purkkia mustapapuja uunipellille. Kiertoilmaan, 200°-asteeseen muutamaksi minuutiksi kuivumaan. Blenderiin kuivatut pavut ja muutama viipale kuivattuja herkkutatteja.
2) Täytesoosi muuten: karamellisoitua sipulia (punaista, keltaista ja valkoista + tilkka soijaa, sweet-chiliä ja muscovadoa), töräys tomaattipureeta, tuoretta chiliä ja loput mustapavuista.
3) ..extra-umami-rouhe sekaan..
4) Massa pannulta kulhoon! Sekaan vielä ruokalusikallinen cremefraichea ja Applewood-cheddaria raasteena..
5) Nokare täytetahnaa tortillan keskelle. Pieni tilkkanen chiliketsuppia mukaan varmistamaan riittävän kosteuden..
6) Levitys tasaisesti..

***huom! Siten että toiseen reunaan jää muutama sentti tyhjää (kuten yllä lettujen vasemmanpuoleisissa reunoissa!)
7) Rullalle ja hammastikulla "varmistus"

***tyhjä reuna varmistaa sen, että rulla pysyy muodossaan!!
8) Pullasudilla chili-oliiviöljyä pintaan..
9) Uuniin, ylätasolle, 220°-asteeseen n. 10 min. Välillä käännellen!

***kaipa nämä voisi myös paistaa pannulla?
***ehkä näin pinnasta tulisi vielä hieman rapeampi... :)


..valmista sitten kun kuivat reunat rupeavat ruskistumaan ja pinta tuntumaan rapsakan kuivalta!
Tikku pois puolestavälistä ja tötteröt tarjolle! Mahtavaa sormiruokaa muiden dippailtavien ohessa!

***namnamnamnamnman!!! :)
***hyviä, vaikkakin jokseenkin monivaiheisia ja työläitä. Sopivampia dippailu-ruokia kuin Quesadillat: näistä saa tuhdimpia.
***täyte toki oli tylsähkö: mukana voisi olla vielä useampia osasia ja ehdottomasti jotain tuoretta!! t.s. ohueksi silputtua kesäkurpitsaa, kevätsipulia, paprikaa, korianteria..?

Ei kommentteja: