..eli suoraan sanottuna - käsittämättömän - herkullinen yhdistelmä: ruisleipää ja avokadoa. Lisäksi savulohta, pinaattia, uppomuna ja korianteri-hollandaise. Ja keväinen salaatti paistetuista kasviksista.
Mutta ruisleipä ja avokado. Siinä jutun juoni.
Kannattaa kokeilla. Tajusin itse yhdistellä näitä vasta aika äskettäin ja nyt olen aivan myyty.
Korianteria perinteisen Hollandaise-kastikkeen lisäksi oli yhtäkkinen päähänpisto kun tuoreeltaan en löytänyt persiljaa. :) todentotta kannatti!!!
***leivässä ei oikeastaan ollut juurikaan "tekemistä". Pelkkää kasaamista :)
1) Paahdetun ruisleipäviipaleen päälle muutama ohut lohko avokadoa: haarukalla tasaiseksi! Päälle pari siivua savulohta, tuoreita pinaatinlehtiä, uppomuna ja korianterihollandaise
2) Hollandaise: metallinen kulho vesihauteenpäälle. Keltuainen kulhoon, tilkka vaaleaa balsamicosiirappia ja sitruunamehua sekaan. Vispilällä vatkaamista, kunnes keltuainen alkaa muuttua sakeammaksi. Varo ylikypsymistä!
***yksinäinen keltuainen varsinkin jähmettyy pelottavan nopeasti.
3) Kulho pois vesihauteesta. Tipoittain sulatettua margariinia kyytiin!
***jonkin verran. t.s. niin paljon kuin keltuainen jaksaa emulgoida :) Tänne sujahti vajaa desi. Lisääkin olisi varmasti mennyt.
4) Sitten kun soosia on "riittävästi", voi loput mausteet lisätä: suolan määrän tarkistus ja nippu tuoretta korianteria. Ei muuta.
***toki jos tahtoo: ..ehkä ripaus cayennepippuria? perinteisempää: valkopippuria ja persiljaa?
***salaattiin sujahti muutama peruna - kuutioina ja paistettuna, kesäkurpitsakiekko - kuutioina ja paistettuna sekä pehmeäksi kuullotettua purjoa. Runkona vuonkaalia, lehtisalaattia, kurkkua ja tomaattia
***kevät on tällä annoksella virallisesti "aloitettu" :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti