Luomus sai minuti ajattelemaan "resepti"-termin tarkoitusta. Mikä oikeastaan onkaan "resepti"? Tarvitaanko tietty määrä raaka-aineita ja tarkat ohjeet niiden käsittely tavasta ja -järjestyksestä vai voiko resepti olla minkä tahansa ohjenuoran otsikko?
Heh..oli miten oli - chia-hillo ei tosiaan pitkää sepustusta työvaiheista tai mittavaa raaka-ainelistaa kaipaa!
Lisäksi otsikon superlatiivina voisi käyttää mitä tahansa seuraavista:
- Paras
- Helpoin
- Näppärin
- Nopein
- Muokkailtavin
- Maukkain
"Simply the best"
1) Pakastemarjat pakkasesta!
***tässä viimekesän savolaista mansikkaa... Herkkua! :)
2) Marjat kulhoon ja mikroon sulatukseen!
***haarukka on seuraavaan työvaiheeseen.
***Mikrosulatus = näppärä ja nopsa sulatuskeino. Mikä tahansa muukin keino käy! :)
3) Marjat haarukalla soseeksi. Pari-kolme teelusikallista chiasiemeniä joukkoon!
4) Sekoitus ja odotus.
***soseuttamiseen voi myös käyttää sauvasekoitinta. Ei ole pakko, mutta näin lopputuloksesta saa toki sileämpää..
Valmista! :)
Kehno kuva ei anna ylistävää kuvaa lopputuotoksesta. Parempaa en ehtinyt ottaa kun hillo vaan yhtäkkiä katosi! ...omaan masuun. Otan seuraavasta satsista paremman :)
***niin käsittämättömän herkullista ja muokkailtavaa!!! JES!
***makeuden voi päättää itse: sokeria VOI lisätä jos haluaa. Ei ole pakko.
***mausteita voi lisätä jos halua. Ei ole pakko.
***Chiasiemenien määrä riippuu hieman marjojen konsistenssista: mitä vetisempää, sitä enemmän. Enemmän myös jos tahtoo kiinteämpää hilloa. Vähemmän jos vetelämpi kelpaa! :)
***Parasta kaikesta: tällaisen hillon voi pyöräyttää ihan mistä vain. Mansikkaa, mustikkaa, vadelmaa, viinimarjoja, omenaa, appelsiinia, päärynää...Porkkanaa, punajuurta, bataattia... Vain taivas on rajana!
***tietyt raaka-aineet vaativat ehkä hieman esikäsittelyä: esim. sipulihilloon kuullotus ja karamellisointi.. Juureshilloon juuresten keittäminen...
***ainoa miinus on että tämä ei ole "pitkäikäistä". Pysyy hyvänä noin viikon. Harmi..joutuu siis aina syömään tuoretta, freessiä hilloa :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti