tiistai 17. maaliskuuta 2015

Manteleita, parmesaania ja ruusukaalia

..lisukkeena.
Makuyhdistelmä, joka on aivan selittämätöntä herkkua. Ruusukaalin ominaiseen terävän pehmeään makuun on hankala(hko) miettiä seuralaista. Nyt ajatukset päätyivät koetuksen asteelle - Onneksi!

Paahdetuista manteleista makeaa pehmeyttä ja parmesaanista kermaisuutta ja suolaisuutta tasaamaan terävää kaali-makua.
Täydellinen kombinaatio.

1) Ruusukaalit pesulle ja keittymään! N. 5min. Jäähdytys ja puolitus.
2) Mantelit murskaksi, joko morttelissa tai veitselle pariin-kolmeen osaan. Kuivalle paistinpannulle paahtumaan hetkeksi!

***Varo, etteivät pääse kärähtämään!
***ei liian muruksi. Ei myöskään ihan kokonaisia. :)

3) Keltasipulia kuutioiksi ja kuullottumaan, kunnolla pehmeäksi, jopa hieman rapsakkaa paistopintaa saa näkyä! Mustapippuria mausteeksi..
4) Ruusukaalien leikkuupinnalle vielä rapea paistopinta ja sitten kasaamaan annosta!
Ruusukaaleja.. raastetua parmesaania väliin. Hieman kuumaa, kuullotettua sipulia päälle, jotta parmesaani hieman sulaa.. Lisää parmesaania. Paahdettuja manteleita. Lopuksi vielä hitunen parmesaania...

***Nam.
***parhaimmillaan ehkä jonkin vaalean kalan seurassa...?
***miunmaunmukaan tämä sopisi vaikka valkeapohjaisen pizzan täytteeksi...? :D

Ei kommentteja: