..eli kokeilu uudesta lisukevaihtoehdosta.
Avokadot ovat tunnetusti hämmentävän hyvää herkkua.
Niiden monikäyttöisyys on suuremmassa mediassa melko tuntematonta. Käyttöaiheet ovat yleisimmin Guacamolessa, pastassa tai miten-sun-sattuu salaateiss... Erilaisia luomuksia toki on millon missäkin ja hyvä niin! Avokado nimittäin on upea jokapaikanhöylä, joka muutamalla niksillä on hyvin lisättävissä mitä moninaisempaan yhteyteen!
Nyt kokeiluun avokadokakkuset. Tai -paistokset, -lettuset, -plätyt tms.. :)
1) Kuivat aineet + Aura vasemmalla: Aurajuustoklöntti (noin kolmasosa paketista), gluteenitonta jauhoa 1,5 dl, ripaus suolaa ja leivinjauhetta. Mausteina valkosipulijauhetta, ripaus chiliä ja oreganoa.
2) Oikealla kosteat: avokado ja 2 ruokalusikallista kookosöljyä
3) Molemmat massat tasaisiksi..
4) ..ja keskenään sekaisin!
***Auran voi murskata joukkoon käyttämällä apuna sähkövatkainta pienellä teholla.. Voi myös varmaankin käyttää valmista murskaa. Miksikäs ei. :)
***avokado + öljy sekoittuu helpoiten haarukalla. Öljynä sopii mikä vain. Uskoisin.
5) Lusikalla massa tasaiseksi taikinaksi!
***Kannattaa lisätä 0,5-1 dl kylmää vettä, jos näyttää siltä että taikina jää lian kuivaksi..
***Lisää jauhoja, jos näyttää kuivalta!
***..täyteläisempi lopputulos, jos nesteenä kermaa...?
6) Kostutetuilla käpälillä lättyset uunipellille!
7) 200° ja 15-20 min.
..tarjolle!
***nam. Erityisen erityisen herkullisia, hauskoja luomuksia!
***...kyseiset lätyt olivat ehkä turhan ohuita ja paistuivat liian kuiviksi. Muistuttivat enemmän keksejä :) ...joka tosin osaltaan sopikin paremmin sen hetken tarjoiluun!!
***...mutta yksinkertaisesti lisukkeena nämä kannattaisi jättää paksummiksi ja uuniaikaa lyhyemmäksi!
***kekseinä nämä toisaalta tosiaan olivat äärettömän herkullisia!! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti