maanantai 19. tammikuuta 2015

Sriracha-vaahterasiirappilohi

..löytö interwebbin kätköistä!
Hieman äkkipikainen toteutus. Ei pidä arvioida liian ankarasti! Kyseisestä kombinaatiosta saa TAATUSTI aivan käsittämätöntä herkkua.

***tarvitaan pidempi marinoitumisaika ja huolellisempi hiillostus! :)
1) Lohikimpaleet ja mausteet!
2) Vaahterasiirappisokeria (eli kuivattua vaahterasiirappia) ja Srirachaa fileen pintaan!
3) Kunnolla hieroen, joka puolelle!

***tietysti mausteille pitaisi antaa aikaa imeytyä ja upota lohikimpaleisiin. Tämä marinoimistouhu olisi pitänyt tehdä edellisenä iltana!
***...ja vaahterasiirappisokerin tilalla ihan tavanomaista vaahterasiirappia. Mielummin.
4) Pannu kuumaksi...
..ja rypsiöljyssä kunnon paistopinta joka puolelle! Lopuksi vielä 150°-uuniin noin viideksi minuutiksi tarjoilua odottamaan...

***Tämä tulkoon uudestaan ensikesänä! -> tuore lohifile ja ulkotuli...
***Sriracha-vaahterasiirappi yhdistelmä ja lohi. Ei lainkaan pöllömmän kuuloinen sekoitus. Käytännössä maukuelämys on mahtava!!!
***...lämpöä, karamellia, lohen pehmentävä rasvaisuus... Erinomaisen herkullista!
***Annoskokonaisuus on lisukkeesta kiinni... Risotto bianco? Muutama uusiperuna ja sipulisettiä?

Ei kommentteja: