sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Bo Ssäm

..josta heti ensiksi valtavan kookas kiitos Jussille. Kiitos!!!

Korealainen BBQ-possu toivotti tyylikään herkullisesti uuden vuoden alkaneeksi. Tajunnanräjäyttävä makuelämys jäi kovin mietityttämään, joten pakko oli kokeilla itse. Kauppahallista lisäksi sattui onneksi osumaan silmään täydellisen näköinen possun-lavan-palanen! Jes!

1) Aloitus edellisenä iltana: lihakimpaleen molemminpuolin pintaan suolan ja sokerin sekoitusta. Jääkaappiin kelmun alle tekeytymään..

2) Ruokailupäivänä hyvissä ajoin uuni lämpiämään. Liha 125° uuniin, noin kuudeksi tunniksi..

***..yön aikana lihasta on valunut syrjään tilkkanen nestettä. Tämä talteen!
***uunituksen aikana lihasta valuu nestettä.
***Molemmat nesteet sekaisin! Uunituksen aikana tällä litkulla voi muutamaan otteeseen valella lihakimpaleen pintaa!

***Uunittamisen aikana on erinomaisesti aikaa valmistella muita tarjottavia

3) KERÄsalaatin lehdet revitään erilleen
4) Kimchin-korvikkeen pyöräytin lehtikaalista: muutaman-sekunnin ryöppäys kiehuvassa vedessä. Mausteliemeen riisiviinietikkaa, SweetChiliä, Srirachaa, valkosipulijauhetta, loraus soijaa ja nokare muscovadosokeria. Kaali sekaan ja tarjoilua odottamaan..
5) Kevätsipuli-inkiväärihakkelus: raastettua inkivääriä, silputtua kevätsipulia, riisiviinietikkaa ja tilkka rypsiöljyä.
6) Soosi: kermaviiliin sinapinsiemeniä, riisiviinietikkaa ja sokeria.
7) Silputtuna: paahdettua paprikaa, silputtua tuoretta chiliä, avokadoaja basmatiriisiä

***jasmiiniriisi olisi ollut oikeampi, mutta sitä ei kaapista sattunut löytymään.
***Kunnon kimchi olisi pitänyt tehdä ominkäsin joko hyvissä ajoin (vie aikaa!) tai etsiä huolellisemmin kaupan hyllyltä.. Lehtikaaliversio oli herkkua!!!
***kermaviilin sekaan olisi nokare majoneesia ollut paikallaan. Pelkkä majoneesi on rahtusen turhan tuhtia -> makuasia? :)

8) Viimiset 10 min: liha ulos uunista, grillivastus päälle. Pintaan ripaus lisää suolaa+sokeria ja takaisin uuniin. Pintaan kunnon karamelli!!

..ja kieli poskella pöytään! NAM!!

***Jussi, sanoinkuvaamattoman suuri kiitos että tutustutit tällaiseen luomukseen!
***Aika on possun paras kaveri. Tämä ehti viihtyä uunissa ≈ 5h 30min, joka ei ehkä ollut ihan riittävästi..
***Kunnon kimchiä kannattaa jostain etsiä! Tai sitten ahertaa sellainen itse!
***paahdettu paprika oli kuin kotonaan..
***varmasti jokin muukin kuin keräsalaatti toimii... Tämän lehdet ovat kooltaan ja koostumukseltaan sopivimpia!
***vegeversiossa lihan tilalle nyhtökoisoa! Sopivimmilla mausteilla toki..
***HS.fi:stä löytyy suoraviivaiset ohjeet samalla otsikolla :)

Ei kommentteja: