..eli kasvissyöjälle ehta jenkki-meatball-kokemus.
Hyvä että tuli tehtyä. Parannusehdotuksia tuli mieleen heti ja useita. :)
Ideana herkullinen: bbq-savupaprikapallerot, joissa sisällä pehmeää juustoa..
1) Vihreitä linssejä: huuhtelun kautta kiehumaan. Keittoaikaa n.30 min
2) Mausteet ja muut osaset esille!
***linssit: keitinveteen edes suolaa. Höh. Kasvisliemikuuti mieluiten! Ylipitkä keittoaika on OK, koska lopputulos saakin hieman muussautua..
3) Linsseistä ylimäärä vettä syrjään! Perunanuijalla karkeasti muusiksi!
4) Kananmuna, korppujauhot, raastettua parmesaania ja mausteet: pimentoa, valkosipulijauhetta, oreganoa ja ripaus timjamia.
5) Seos lusikalla tasaiseksi. Tarvittaessa lisää korppujauhoa TAI linssien-keitinvettä!
***..eli keitinvedestä kannattaa ottaa mukillinen talteen!
***ja massan sekaan tarvii ehdottomasti jotain mehevöittäjää. Ricottaa? CremeBonJouria? BBQ-soosia?
6) Massasta pallukoita! Erästä suomalaisille tuttua juustotuotetta kuutioiksi..
7) ..muutama pieni kuutio per pallo! Linssimassaa kannattaa jättää riittävästi ympärille, jotta juuston "jemmaaminen" onnistuu ongelmitta..
8) Pannulla pikaisesti rapea pinta joka puolelle..
9) Vartiksi vielä 250°-uuniin, kypsymään, kuivumaan ja rapeutumaan.
Voilá! Pallot lautaselle ja pöytään!
***herkkua. Heh.
***..ensimmäisiä kertoja kun lopputulos vastasi visuaalisesti alkuperäistä ideaa! Jee!!!
***linssimassa kuivui ehkä hieman liikaa ja oli aika puisevan makuista. Lisää maustetta ja mehevöittäjä!
***pimento-oregano-valkosipuli trio toimi oikein hyvin vihreiden linssien kanssa. Kokonaisuuteen lisää efektiä chili-Bonjourilla tai nestesavulla maustetulla ricotta:lla?
***juustokuutio oli pallon sisällä todellinen herkkupala. Juuri sopiva pehmeys. Kermaista täyteläisyyttä!
***päällimmäiseksi vielä soosi! ..Simppeli marinara? ..kostea sipulisetti? ..punaviini-kerma?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti