Autenttisimmillaan urud dal- eli linssijauhoista, vedestä ja muutamasta mausteesta sekoitettuja, ohueksi kaulittuja kiekkoja. Näkkäriä. Sellaisena suomenkansalainen tällaisen helpoiten ymmärtää.
Hih. Mutta millasta näkkäriä! Makua. Jännä koostis. Omiaan intialaisen curryn ym. soosien kylkiäisenä!!
***linssijauhoille vaihtoehtona (onneksi) llytyi googlaamalla reseptejä, joissa oli Gram- eli kikhernejauhoa. Tälle kyllä on onneksi keksittävissä muutakin käyttöä, joten pussillinen pääsi kuiva-ainekaappiin..
1) Jauhot ja mausteet kulhoon! 2dl gramjauhoa. Ripaus cayennea, jeeraa ja suolaa. 4 rkl vettä. Veivaus tasaiseksi..
***kulhossa kannattaa vaivata mahdollisimman pitkään! Käpälät mukaan tarvittaessa
***..pöydällä tekstuuri on todella kummallista: hassun tarttuvaa muovailuvahaa, joka ottaa sitkeästi kiinni pöydän pintaan.
2) Taikina pötköksi ja pötkö paloiksi!
***noin golfpallon koko = ok
3) Reilusti gramjauhoa apunakäyttäen pallukoista kaulimella ohkasia!4) Leivinpaperille, pellille ja 150°-uuniin. Kunnes pinta kuplii, käpertyy ja kullan-ruskistuu!
***..jotkut reseptit kehoitti käyttämään öljyttyä kaulinta. En tiiä mitä tämä tarkoittaa joten käytin jauhoja. Hyvä tuli.
***..tortillaprässi! Sehän on luotu litistämään tällaisia. Pakko kokeilla!
Rapsakat lätyskät uunista, suoraan pöytään!
***nam.
***Hyviä. Työvaiheiltaan ja raaka-aineiltaan yksinkertaisia. Maku, tekstuuri, tuoksu ja käyttökelpoisuus aivan omaa luokkaa!
***..kaulimistouhu oli ääreest-työlästä ja jotenkin hankalaa. Ensikerralla prässi esille!
***Toim.huom. EI sovellu tortillaprässille. Liian tahmaista taikinaa. Käsityö on paras.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti