...pikaisesti parissa tunnissa. Ja pakon sanelemana kaikenkukkuraksi paksoista!
Jaaha. Kohta kuuden vuoden ajan olen luullut asuvani yhdessä Suomen valtion "isoista" kaupungeista. Hyvin täällä kaikki onkin sujunut ja kivalta koko kaupunki tuntunut.
Kunnes koitti aika löytää kimchiä iltaruokapöytään. :)
Hyvin harva tiesi mitä etsin. Useammat eivät olleet kuulleetkaan.
Hih. Minkäs sille mahtaa. Tämä tosiaan ei ole sitä valtavirran perusravintoa.
Nopsasti hommiin! Illalla pitäisi jo olla tarjolla!
1) Paksoi pesulle ja viipaleiksi!
***..tämäkin vielä: kiinankaalia ei löytynyt yhdestäkään keskustan-seudun kaupasta.
***Paksoi onneksi on sekä makumaailmaltaan että tekstuuriltaan lähes identtistä.. Hinta vaan on ärsyttävästi noin nelinkertainen...
2) Reilusti suolaa ripotellen pintaan! Sormilla sekoitus. Viipaleet siivilään..
3) ..ja "paino" päälle. Suola nostaa nestettä pois paksoista ja ikäänkuin graavaa (kypsyttää) suikaleita. Tuloksena on löllömpiä ja sitkoisempia suikaleita! Valutusta vähintään 2h. Mielellään enemmän.
***Mikä tahansa painavahko kapistus kelpaa: tässä juggekulho täynnä vettä. Toimi hyvin :)
4) Mausteet sekaisin: Sriracha, kalakastiketta, riisiviinietikkaa, raastettua inkivääriä, raastettua valkosipulia, tuoretta chiliä ja ruohosipulia. Ripaus sokeria!
5) Sekaisin! Mausteille kannattaa antaa tovi sekoittua ja hautua..
***ehkä ripaus lisää chiliä?
***..jollain toivoisin saavani lisää maanläheistä pehmeyttä. Empä tiedä. Ehkä kalakastikkeen puutetta? ..oisko tilkkanen soijaa kuulunut reseptiin?
6) Valuneet vedet syrjään ja vielä kraanan alla pesten suikaleista ylimääräinen suola pois! Puristellen mahdollisimman kuivaksi!
7) Suikaleet mausteiden sekaan ja taas tekeytymään. Vähintään 1h. ERITTÄIN mielellään enemmän. Vaikka 24h.
..tarjoilua ennen vielä paahdettuja seesaminsiemeniä pintaan.
Bon ap!
***ok. Ei niin hyvää kuin kertaalleen maistettu-purkkikimchi.
***aivan varmasti osittain haudutusajan puutetta! Mitään pikaruokaa tällainen ei ole.
***...uusi yritys AJAN kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti