..ylimääräisitä perunoista, keitetyn satsin toinen maukkaampi tuleminen.
Minkä kanssa tätä sitten tarjota, en tiiä. Miunmaunmukaan toimii ihan itsenään - ehkä joku soosi vielä seuraksi - salaatin kanssa, mutta voihan tätä pitää tavallaan ihan vain lisukkeena..
Tässä räätissä paistamisen AJOITUS on aivan kaikki kaikessa... Yksinkertaiset raaka-aineet, mutta tekovaiheiden ajoittamisella saa niin valtavaa efektiä aikaan!
1) Lämpenevään pannuun pekonisuikaleet ja valkosipuli.. ≈ ekat 5 min.***lämpenevä pekoni tihkuu tyylikkäästi nesteet ja rasvat pannun pohjalle -> valkosipuli ehtii uuttua hyvin ja leviää koko pannuun!
2) Pehmenneiden pekonien sekaan sipulit..
***tätä komboa saa nyt paistaa oikein kunnolla! n. minuutit 5.-15. Suolaa ja pippuria mausteeksi, ehkä ripaus muscovadoa ja loraus soijaa..
***niin, että pekoni ruskistuu ja sipulit pehmenee!
3) Pekonisipulit syrjään ja samaan pannuun paloitellut potut!
***nyt ei tarvitse lisätä rasvaa - pannulla lilluva neste on fantastista paistorasvaa. Makua, makua, makua, makua....
4) Kevyt ruskistus pottujen-nurkkiin
5) Sipulipekonit kyytiin ja vielä viimoiset tiristykset...
...tarjolle.
***halutessaan tietty: pannulta vuokaan -> vuoka uuniin. Näin vielä pinnalle sopiva rapeus ja kokonaisuuteen hienoinen "kuivuus"
***tässä mahku myös lykätä vaikka juustoraastetta päälle: ..gratiini-tyyliin?
***jälkikäteen tästä voisi työstää kokonaisemman vuoka-ruoan: ..päälle nakin/makkaranpaloja? ...kevyesti paistettuja liha/kala/kana-fileitä? ...kalapuikkoja? ..katkarapuja?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti